Jyllands-Posten Søndag

»David ved godt, at jeg ikke tilfreds«

Patrick Mortensen er røget ud af startopsti­llingen i AGF i de seneste to kampe, og det passer ikke anføreren.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk DAVID NIELSEN

AGF’s anfører og topscorer igennem de seneste saesoner, Patrick Mortensen, har vaeret henvist til en plads på baenken fra kampstart i de seneste to kampe imod Brøndby og Viborg. Og det er ikke noget, der passer Patrick Mortensen, som allerede har fortalt, hvad han mener om den beslutning til cheftraene­r David Nielsen.

»Jeg har snakket med David (Nielsen, red.). Han kender min holdning, og han ved godt, at jeg ikke er tilfreds,« siger Patrick Mortensen.

Den 32-årige angriber har scoret fem mål i denne saeson, hvilket er noget mindre end i de seneste saesoner. Han scorede 15 mål i saesonen 2020/21 og 17 året før. Alligevel mener han ikke, at han har spillet så skidt, at det berettiger til en plads på baenken.

»I de seneste seks kampe, jeg har startet inde, hvis du tager de tre sidste fra efteråret med, har jeg scoret fire mål. Så jeg har jeg vaeret lidt uforståend­e over for det, og David ved godt, at jeg ikke tilfreds. Det er, hvad jeg har at sige til det,« siger Patrick Mortensen.

I det to seneste kampe har AGF-traener David Nielsen set bort fra Patrick Mortensen og i stedet benyttet Dawid Kurminowsk­i fra start. Den polske angriber har ikke ligefrem blaest superligae­n omkuld. Han har ikke formået at score, og i begge kampe er han blevet byttet ud efter godt en times spil – med netop Patrick Mortensen.

Der er stor forskel

Spørgsmåle­t er, hvordan det ser ud, når AGF på søndag møder Vejle i den første kampe i kvalifikat­ionsspille­t.

I de seneste to saesoner har

AGF kaempet med om medaljer. Nu venter en helt anden opgave imod de øvrige hold, som kaemper for at undgå nedrykning. Og det er en anden opgave at spille et nedrykning­sspil, mener Patrick Mortensen, der før har prøvet det med AGF.

»Det er stor forskel. Imod topholdene er det, som om at man får mere tid og plads på bolden. De er ofte mere tålmodige og afklarede i deres presspil. Det er ikke sådan, at de bare buser op, hver gang man får bolden. Sådan kan det godt blive i de kampe, der kommer nu. Der er en forskel på det,« siger Patrick Mortensen.

I hele saesonen har det lignet, at vi ikke skulle komme i topseks, så det kommer ikke som en overraskel­se, at vi ikke skal spille i topseks. Vi er aergerlige over, at vi ikke fik fulgt op på den heldige sejr over Sønderjysk­e, men det kan vi ikke blive ved med at snakke om.

KOMMENDE AGF-KAMPE

En anden udfordring

AGF skal møde Sønderjysk­e, Vejle, FC Nordsjaell­and, Viborg og OB to gange. Den første opgave bliver på hjemmebane imod Vejle.

»Der er mange ting, som gør, at det bliver en helt anden udfordring for os i forhold til mesterskab­sspillet, men det er en meget spaendende udfordring. Det er en laeringspe­riode, vi går ind i. Vi kommer til at vaere favoritter i mange af kampene. Vi skal tage teten og prøve at udvikle os. I den forstand at vi skal arbejde med at vaere mere boldbesidd­ende og mere dominerend­e,« siger Patrick Mortensen.

Angriberen håber, at AGF kan bide sig fast øverst i puljen.

»Der er masser at spille om. Der er en virkelig fin Europaplad­s på spil, og den skal vi selvfølgel­ig jagte. Og det har vi også i sinde at gøre. Derfor var også ekstremt vigtigt, at Jesper Hansen hev den vanvittigt flotte redning op imod Viborg,« siger Patrick Mortensen.

Ikke en overraskel­se

AGF-traener David Nielsen vil hurtigst muligt have alle i og omkring AGF til at give slip på skuffelsen over at misse topseks.

»I hele saesonen har det lignet, at vi ikke skulle komme i topseks, så det kommer ikke som en overraskel­se, at vi ikke skal spille i topseks. Vi er

3. april kl. 14.00: AGF-Vejle

10. april kl. 14.00: FCN-AGF

14. april kl. 14.00: AGF-Viborg

18. april kl. 14.00: Sønderjysk­e-AGF

24. april kl. 18.00: AGF-OB

aergerlige over, at vi ikke fik fulgt op på den heldige sejr over Sønderjysk­e, men det kan vi ikke blive ved med at snakke om,« siger David Nielsen.

Han forventer nogle meget vanskelige opgør, fordi alle hold kaemper for overlevels­e.

»Vi griber det an som 10 kampe, hvor vi skal ud og forsøge at blive bedre. Men det bliver nogle drabelige kampe. Det er mere frit at spille i mesterskab­sspillet end i kvalifikat­ionsspille­t. Alt er positivt omkring kampene i mesterskab­sspillet, mens det hurtigt kan blive en negativ indgang for alle til de her opgør. Men det skal vi ud over,« siger David Nielsen.

BYEN RUNDT

MUSIK

SCENE

 ?? ?? AGF-angriber Patrick Mortensen fik den sidste halve time på banen imod Viborg. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
AGF-angriber Patrick Mortensen fik den sidste halve time på banen imod Viborg. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark