Jyllands-Posten Søndag

ET AEGTEPARS KAMP FOR AT FORBLIVE MOR OG FAR

- TEGNING: RASMUS SAND HØYER PETER ROSENDAL, WEEKENDRED­AKTØR

Er historiens største despoter styret af det onde?

I et helt år har journalist Mette Mayli Albaek og fotograf Casper Dalhoff vaeret fluer på vaeggen hos aegteparre­t Rikke og Georg Madsen. Parret har, siden sønnen William kom til verden en forårsdag i 2021 på Viborg Sygehus, kaempet mod, at drengen blev bortadopte­ret, som kommunen har indstillet. Parret har tilsammen fem børn, og ingen af de fire andre børn bor hos deres foraeldre. Men alle fire børn har løbende samvaer med dem. Det vil William ikke få i tilfaelde af en tvangsbort­adoption. I slutningen af marts i år blev der derfor bidt negle, da advokaten ringede til parret for at overdrage Ankestyrel­sens endelige beslutning: Skulle William have nye foraeldre?

Det er voldsomme billeder, som kommer ud fra krigen i Ukraine. Et åbenlyst spørgsmål er, om det er saerligt onde mennesker, der udfører krigens drab og andre uhyrlighed­er? Det har journalist Morten Vestergaar­d talt med en lang raekke eksperter om. Men de er langtfra enige om konklusion­en.

Vi har laert af coronakris­en, at vi ikke nødvendigv­is behøver at have et firkantet forhold til at gå på arbejde. De fleste arbejdspla­dser skabte hurtigt nogle mere fleksible rammer, der bl.a. gjorde det muligt at arbejde hjemmefra – og arbejde på ”skaeve tidspunkte­r”. Journalist­erne Sophie Kaae og Leonora Marienlund Klint har besøgt virksomhed­en Elsk i Thisted, der håber på, at den større fleksibili­tet skaber tilfredse og mere kreative medarbejde­re. Og så har de talt med et ungt par, der har valgt et meget utradition­elt arbejdsliv.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark