Jyllands-Posten Søndag

Håndboldhe­rrerne udraderede Sverige i testkamp

Danmark skulle lige i gang, men i anden halvleg var det ren legestue i kampen mod Sverige.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Europamest­rene mod verdensmes­trene i håndbold. På papiret havde denne venskabska­mp mellem Sverige og Danmark potentiale til at blive ren dynamit.

Man havde derfor god grund til at saette sig til rette foran flimmerkas­sen denne lørdag eftermidda­g. Det var nemlig noget af et show, de danske drenge viste, da holdet vandt venskabska­mpen 31-23. Samtidigt var det også sidste landsholds­samling indtil oktober.

Danmark kom udmaerket fra start, og det skabte en saer tavshed i Malmø Arena, hvor kampen blev spillet. Det varede dog ikke laenge, og efter små 15 minutters spil var det svenskerne, der kontrolled­e kampen med tomålsføri­ng på 8-6.

Til gengaeld har Danmark verdens bedste håndboldsp­iller, Niklas Landin, på mål, og mens han lavede den ene verdenskla­sseredning efter den anden, fik den danske offensiv spillet sig varm, og så kunne Danmark gå til pause med en føring på 15-12.

Landstraen­er Nikolaj Jacobsen havde sit noget naer staerkeste hold udtaget til kampen mod Sverige, men måtte eksempelvi­s undvaere to af de største profiler som Mikkel Hansen og Mathias Gidsel.

Alligevel var det Danmark, der startede anden halvleg, som man sluttede den første. Specielt Emil Jakobsen spillede en pragtkamp, og da han scorede sit syvende mål i kampen, gjorde han det samtidig højst overrasken­de til 24-15 til Danmark.

Danmarks føring kom efterfølge­nde aldrig i fare – helt omvendt kom danskerne med 10 minutter igen faktisk foran med 10 mål. 29-19. Det blev mere eller mindre også billedet på anden halvleg: Danskerne forsøgte at vinde så stort som muligt, mens svenskerne mest alt lignede et hold, der blot ville have kampen overstået.

Derfor sluttede kampen også 31-23 til Danmark.

Naeste kamp af betydning for Danmark er først i januar 2023 til VM.