Jyllands-Posten Søndag

Ikke et øje var tørt efter desserten

Der skal nok blive fest på Gemini ved Sankt Jørgens Sø, når varmen kommer.

- NIELS LILLELUND lillelund@jp.dk

GEMINI

(ved Planetarie­t) Gammel Kongevej 10 København

Restaurant­en skulle egentlig have heddet Laika efter den russiske rumhund, men alt, hvad der smager en smule russisk, har et dårligt navn i øjeblikket, så i sidste øjeblik valgte man at skifte navn til Gemini, som i stedet kan forbindes med amerikansk­e projekter.

Det er rarere. Stedets ejer, Bjarke Just Nielsen, ønskede ikke »et navn med associatio­ner til Rusland og deres udforsknin­g af nyt territoriu­m«, som han sagde, og det er sikkert klogt.

Don’t mention the war, som en berømt hotelvaert engang sagde, da han skulle have tingene til at glide.

Russiske rumhunde eller ej, Gemini er åbnet, en del af Norrlyst-gruppen, der ud over Norrlyst også taeller Theo i Skindergad­e og så altså Norrlyst selv. Gemini ligger ved Planetarie­t med udsigt over Sankt Jørgens Sø i København, og selv på denne råkolde aften havde et par valgt at tage kaffen udenfor. Dem om det, vi frøs bare ved synet af dem, men der skal komme en dag, hvor solen får magt, og så bliver der nok et leben her, kan man se for sig. Foreløbig må mere svagelige gaester indstille sig på en smule traek og en elendig akustik, dette vaere naevnt blot i forbifarte­n, for man sidder jo godt med den udsigt under alle omstaendig­heder.

Lystighed i to plan

Restaurant­en er i to plan, og der var paent fyldt denne aften. Et blandet publikum, alt fra glade unge mennesker til modne par og en gruppe aeldre damer, der havde det lystigt sammen. Blandethed­en kan selvfølgel­ig også haenge sammen med beliggenhe­den lige ved Planetarie­t, hvor jeg med skam at melde aldrig har vaeret, tror jeg, selv om jeg bor en kort cykeltur derfra, men sådan er det jo tit.

Der er to menuer og et a la carte-kort, og man skal ved reservatio­nen oplyse, hvad man ønsker. Mon ikke man kan lave det om, når man sidder der? »Forårets Univers« udgør 10 serveringe­r for 585 kr., og det lyder voldsommer­e, end det i realiteten er, for som så mange andre steder taeller det hele med som ”retter”, og så kan det jo løbe op.

Kokken hedder Emil Eshardt og har et betryggend­e cv med steder som Søllerød Kro, Kadeau og AOC, hvad der unaegtelig borger for en vis kvalitet, så vi satte os trygge til bords.

Brød og stentøj

Vi lagde ud med snacks (95 kr.). En af dem blev praesenter­et som ceviche, det var det ikke, men fred med det. Det var let saltet torsk i en skum af karamellis­eret blomkål og hakkede hasselnødd­er, som gav et ret sødligt udtryk – lidt for sødligt efter min smag, den kunne have brugt lidt mere kant.

Små blade af grønkål med rygeostcre­me og piment d’Espelette var vaesentlig­t bedre, og en lille ”taco” af savojkål med fyld af glim

Emil Eshardt har et betryggend­e cv.

Højrebet var perfekt udført.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark