Jyllands-Posten Søndag

Dronning Margrethes fødselsdag fejret på Marselisbo­rg Slot

For første gang i tre år hilste dronning Margrethe og kronprinsf­amilien på fremmødte på regentens fødselsdag.

- EMMA SENNELS emma.sennels@jp.dk

Efter to år uden fejring blev dronning Margrethes 82-års fødselsdag markeret med talstaerkt fremmøde.

Solene bagte ned på folkemaeng­den, og mens tilskuerne ventede på dagens hovedperso­n, blafrede de om kap med dannebrogs­flag.

Hele slotsparke­n foran Marselisbo­rg Slot var fyldt, da dronning Margrethe lørdag middag trådte ud på verandaen og lod sig hylde af de tusindvis af fremmødte.

Familien Hedegaard havde taget turen fra Horsens for at se og hylde majestaete­n.

»Det er en stor dag, og vi har glaedet os til at kunne se dronningen og hendes familie på den store dag,« lød det fra mor Helle Hedegaard, mens familie ventede på at få de kongelige at se.

»Hun er så sej og folkelig«

Mens det endnu ikke var sikkert, hvem fra den kongelige familie der skulle gøre dronningen selskab på verandaen, kunne søstrene Sophie på fem år, Mikkeline på 11 år og Frederikke Hedegaard på 13 år blive enige om, at de håbede på at se »rigtige prinser og prinsesser i virkelighe­den«. Det skulle snart vise sig. Den Kongelige Livgardens Musikkorps spillede for, som dørene gik op til verandaen.

Ud trådte først dronning Margrethe, der vinkede til de fremmødte. Herefter fulgte kronprinsp­arret Frederik og Mary med deres fire børn: prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josefine.

Fejringen startede med flerfoldig­t hurra og »Danmark

Tusinder af gratulante­r var mødt op i slotsparke­n for at ønske dronningen tillykke med de 82 år.

laenge leve« anført af dronningen selv. Herefter spillede musikkorps­et bl.a. kongesange­n, før folkemaeng­den begav sig ud i at synge fødselsdag­ssang for majestaete­n. Efter 10 minutter trak kongefamil­ien sig tilbage.

Nogle af dem, der havde slået sig ned på graesset foran slottet, var Frits og Henny Yde og Lis Ernstorn fra Spørring.

De sad med hvide fødselsdag­skrus

i plastic og nød en kop kaffe og et påskeaeg i solen.

»Jeg synes, det er lidt historisk at se kongefamil­ien. Hvor tit får man lov til det?« sagde den 68-årige Frits Yde.

»Jeg er glad for kongefamil­ien. Vi skal vaerne om dronning Margrethe, hun er så sej og folkelig. Og så bliver man bare så glad af at se de dejlige unger, der står og vinker. Det er en fornøjelse,« lød det enigt fra 67-årige Henny Yde.

 ?? ?? Traditione­n tro blev fødselsdag­en markeret med en fødselsdag­sparade, som dronningen overvaered­e fra verandaen på Marselisbo­rg Slot med kronprins Frederik, kronprinse­sse Mary og deres fire børn. Fotos: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Traditione­n tro blev fødselsdag­en markeret med en fødselsdag­sparade, som dronningen overvaered­e fra verandaen på Marselisbo­rg Slot med kronprins Frederik, kronprinse­sse Mary og deres fire børn. Fotos: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
 ?? ?? Kronprinse­sse Mary og prinsesser­ne Isabella og Josephine vinkede og fjasede undervejs, mens der blev sunget fødselsdag­ssang.
Kronprinse­sse Mary og prinsesser­ne Isabella og Josephine vinkede og fjasede undervejs, mens der blev sunget fødselsdag­ssang.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark