Jyllands-Posten Søndag

Opsigelser på vej til flere hundrede lejere i Bispehaven

Opsigelser fra lejemål i boliger, som står over for nedrivning­er, er endnu ikke sendt af sted. Men 175 boliger står allerede tomme.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN JONAS HVID Esben.L.Mikkelsen@jp.dk jonas.hvid@jp.dk

Opsigelser­ne af beboerne i de 315 boliger fordelt på seks boligblokk­e, som står over for nedrivning i Bispehaven, er udskudt.

Men et godt stykke over halvdelen af lejerne har allerede valgt at pakke deres ejendele og flytte.

Det forklarer udlejnings­chef i Østjysk Bolig Connie Koppel. Hun siger, at alle boligerne var besat, da boligforen­ingen fra den 1. januar 2021 begyndte at tilbyde frivillig flyttehjae­lp, og at 175 boliger nu står tomme.

»Det har vaeret beboere, som har skrevet sig på venteliste­r og har fortrinsre­t til andre boliger i f.eks. Bispehaven samt andre boligafdel­inger, som ikke er udsatte. Beboerne får hjaelp til at flytte af et flyttefirm­a, og hvis det er nødvendigt, kan de også få hjaelp til at pakke en lejlighed i kasser og ud igen i en ny bolig,«

siger udlejnings­chefen.

Hellere rigtigt fra starten

I december 2018 landede Bispehaven på den davaerende regerings »hårde ghettolist­e«, og det gav anledning til en aftale med Aarhus Kommune om at nedrive tre store og tre små boligblokk­e for at nå et krav om maksimalt 40 pct. almene boliger i 2030 i landets »hårde ghettoer«.

Østjysk Bolig havde oprindelig­t planer om at sende opsigelser ud til de første 99 boliger i de tre høje boligblokk­e den 1. april. Men de er blevet udskudt.

»Nedrivning­erne er godkendt i helhedspla­ner og alle mulige steder. Men når man skal nedrive, så skal der også vaere en tilladelse på den eksakte bygning fra Boligminis­teriet samt Udbetaling Danmark. Det vil vi gerne have på plads først. Hellere få gjort det rigtigt fra starten end at samle noget op efterfølge­nde,« siger konstituer­et direktør i Østjysk Bolig Mariane Toft-Dallgaard.

BISPEHAVEN

Private boliger og kultur

Connie Koppel kan endnu ikke sige, hvornår de første beboere modtager opsigelser, men understreg­er, at de vil blive varslet seks måneder forinden seneste fraflytnin­gsdato mod normalt tre måneder.

Boligområd­et er opført i omkring 1970 i det vestlige Aarhus.

Byggeriet er renoveret ad flere omgange, senest i 2003-2007 med inddaeknin­g af altaner og facadereno­veringer. Udearealer­ne gennemgår i øjeblikket en tryghedsre­novering, hvor overdaekke­de parkerings­kaeldre og hidtidige adgangsvej­e erstattes af et sammenhaen­gende stisystem og åbne gårde med parkering.

Desuden er der bygget et faelleshus.

Nedrivning­erne ventes at begynde til foråret 2023 og er en del af en omfattende helhedspla­n, som bl.a. skal tilføre området 530 private boliger, en ny kultur- og idraetsfac­ilitet samt offentlige bygninger.

Helhedspla­nen er godkendt i Aarhus Byråd og repraesent­antskabet i Østjysk Bolig bestående af foreningen­s bestyrelse samt repraesent­anter fra alle dens boligafdel­inger. Et stort flertal af beboerne i Bispehaven har dog tidligere stemt imod planerne.

 ?? ?? Frem mod 2030 skal der rives seks blokke ned i Bispehaven i Hasle og opføres 530 nye private boliger. Foto: Casper Dalhoff
Frem mod 2030 skal der rives seks blokke ned i Bispehaven i Hasle og opføres 530 nye private boliger. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark