Jyllands-Posten Søndag

Det er nu eller aldrig, hvis AGF vil blande sig i toppen af nedrykning­sspillet

Det er nu, der skal saettes ind, hvis den dårlige stime af kampe skal vendes, erkender cheftraene­r David Nielsen inden mandagens opgør mod Sønderjysk­e.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Foråret er normalt den tid på året, hvor alting blomstrer – livet kommer tilbage efter vinterens kulde. Men sådan er det bare ikke for AGF. I hvert fald ikke hvis man spørger holdets karismatis­ke traener, David Nielsen.

»Vi virker uden formål, efter vi missede topseks. Det er, som om at det ikke er fedt at spille fodbold mere. Vi har vaeret døde i stykke tid nu, og kampen mod Viborg var kulminatio­nen af den følelse af død,« siger han og refererer til torsdagens 2-0-nederlag på hjemmebane mod Viborg FF.

Otte gange har AGF-spillerne trukket trøjen over hovedet dette forår. Af de otte kampe har holdet tabt tre gange, spillet fire kampe uafgjort og blot vundet én enkelt kamp.

Sidste gang klubben vandt en kamp, var faktisk mod Sønderjysk­e, som AGF mandag skal op imod, når de to hold mødes på Sydbank Park i Haderslev. Dengang kom sejren i hus på et sent og måske endda heldigt mål fra Patrick Mortensen, hvor Sønderjysk­es målmand bestemt heller ikke så godt ud. Men måske er det praecis heldet, AGF skal opsøge, når de to hold igen står over for hinanden i Superligae­ns nedrykning­sspil.

Ifølge cheftraene­ren er det i hvert fald nu er eller aldrig, hvis AGF skal vende om den dårlige stime af kampe og ikke skal ende med at kaempe om at undgå nedrykning.

»Vi skal sørge for at komme ind med ild i øjnene. Vi har et meget klart mål for øje nu, og det er, at vi skal opnå resultater i resten af kampene, og det vil jeg gøre meget klart over for spillerne. Det er nu, de skal give alt,« siger David Nielsen.

Hvor er dna’et?

Denne sommer kom den rutinerede og tidligere landsholds­målmand Jesper Hansen til AGF for at erstatte den afgående Kamil Grabara som førstemålm­and. Der var dengang store forhåbning­er til målmanden, men alt er ikke gået lige efter planen.

14 mål er gået ind bag Jesper Hansen i otte kampe dette forår.

»Vi lukker for mange mål ind, og det skal vi have kigget på. Vi skal laegge alt på banen og skrue helt op nu, ellers ender vi naermere på bunden end på toppen, og det ville vaere alarmerend­e,« siger Jesper Hansen.

Viljen er vaek

Målmanden mener desuden, at klubben har mistet det, der har gjort den så speciel de seneste to saesoner.

»Der mangler det dna, som har vaeret herude igennem mange år. Den der ild og fandenivol­dskhed, som skinnede igennem, selv om man måske ikke spillede en paen fodboldkam­p. Der mangler energi, og det kunne man også se i kampen mod Viborg. Det er en følelse af død, og den skal vi ud af, for vi kan snart ikke tåle mere,« siger han.

Efter torsdagens nederlag til Viborg på hjemmebane blev AGF overhalet af OB, og nu ligger klubben som resultat

18. april: Sønderjysk­e-AGF

24. april: AGF-OB

1. maj: OB-AGF

8. maj: AGF-Sønderjysk­e

12. maj: Vejle-AGF

15. maj: Viborg-AGF

21. maj: AGF-FC Nordsjaell­and på en niendeplad­s. Derfor vil David Nielsen heller ikke snakke om at kaempe med Viborg om syvendepla­dsen, som kan give klubben en chance om at spille med om at spille europaeisk fodbold.

»Vi kan jo ende med at blive en del af nedrykning­skampen, hvis vi ikke viser mere vilje, end vi gør lige nu. Jeg bekymrer mig ikke om syvendepla­dsen, for vi bliver nødt til spille bedre, før jeg kan taenke på den,« siger cheftraene­ren.

Med syv kampe tilbage af nedrykning­sspillet spiller AGF tre af dem foran egne fans. Det kan vaere en fordel, men David Nielsen advarer sine spillere.

»Nedrykning­sspillet er en speciel størrelse. Hvis du viser svaghed, som vi gør lige nu, så hugger de andre hold bare til. Lige så skraemmend­e det kan vaere på Aarhus Stadion, lige så sjovt kan det vaere for modstander­en, når vi ikke spiller op til vores bedste,« siger han.

Ifølge AGF-traeneren har det taget hårdt på holdets moral, at man missede topseks, og det er svaert at se bort fra.

»Det er svaert at tage afstand til skuffelsen ved ikke at komme i topseks. Det er bare svaert, for nu bliver hver eneste kamp spillet med negativt fortegn.«

Nu skal AGF forsøge at komme tilbage på sejrsspore­t, når klubben mandag kl. 14 møder Sønderjysk­e i Superligae­ns nedrykning­spil. Kampen bliver vist på TV3 Sport.

AGF’S FULDE PROGRAM FOR NEDRYKNING­SSPILLET:

 ?? ?? Selv om AGF's defensiv ikke har set godt ud denne saeson, kan man måske også tillade sig kigge på angriberen Patrick Mortensen, som ikke har scoret siden seneste kamp mod Sønderjysk­e. Foto: Frank Cilius
Selv om AGF's defensiv ikke har set godt ud denne saeson, kan man måske også tillade sig kigge på angriberen Patrick Mortensen, som ikke har scoret siden seneste kamp mod Sønderjysk­e. Foto: Frank Cilius

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark