Jyllands-Posten Søndag

Aarhus Vand vil vaere energineut­ral

-

Energi: Aarhus Vand A/S er hoppet med på den grønne bølge og har en ambition om at blive energineut­ral i 2030. Det skal bl.a. ske ved at udnytte energien i spildevand­et fra aarhusiane­rne og byens virksomhed­er. Renseanlae­g er normalt store energislug­ere, men Aarhus Vand har udviklet anlaeggene, så de nu er energileve­randører, der producerer mere energi, end de bruger på at rense spildevand­et, fremgår det af årsrapport­en fra Aarhus Vand A/S.

Aarhus Vands mål for 2030 er at producere mere energi, end selskabet bruger til både produktion af drikkevand og håndtering af spildevand, altså at den såkaldte egenforsyn­ingsgrad samlet kommer over 100 pct. Egenforsyn­ingsgraden steg med 3 procentpoi­nt i 2021 og nåede op på 56 pct. I 2021 indviede Aarhus Vand sit nye regnvandsa­nlaeg i Nye, som dermed er den første by i Danmark, hvor al regnvand bliver brugt til toiletskyl og tøjvask.

Det var ikke helt ved siden af, da FUT - Ingeniører­nes Festudvalg - blev spået som vinder af i Universite­tsparken. Bet 25 har en tradition for at vurdere holdenes indbyrdes styrkeforh­old, og vurderinge­n afspejles i odds-saetningen - her lød FUT på 2,0. Men sådan gik det til, da 30.000 studerende fredag overvaered­e kampen om ”Det Gyldne Baekken”. Derved måtte bl.a. den tidligere stormester Umbilicus, der har vundet hele 12 gange siden starten af årtusindes­kiftet, se sig slået i finalen. Det er første gang, at ingeniører­ne vandt kapsejlads­en - i øvrigt på 10året for fakultetet­s fusion med resten af Aarhus Universite­t.

 ?? ?? Ovartacis vaerker har haft en succesfuld praesentat­ion ved Biennalen i Venedig, hvilket hyldes af Jacob Haugaard, der mener, at Ovartaci og psykisk kunst burde have en plads på Aros.
Ovartacis vaerker har haft en succesfuld praesentat­ion ved Biennalen i Venedig, hvilket hyldes af Jacob Haugaard, der mener, at Ovartaci og psykisk kunst burde have en plads på Aros.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark