Jyllands-Posten Søndag

Skilte var ikke nok: Nu tager byrådet igen affaere

- JULIE LUND FISKER julie.fisker@jp.dk

Flere besøgende i Riis Skov benytter omgivelser­ne til andet end bare traening og gåture.

Gennem laengere tid har det vaeret et problem, at nogle besøgende ikke opsøger offentlige toiletter, men i stedet forretter deres nødtørft i skovbunden. Derfor opsatte Aarhus Kommune i efteråret skilte, der skulle afholde skovskider­e fra at benytte skovbunden som toilet.

Det har tilsynelad­ende ikke vaeret effektivt nok. Med udgangspun­kt i et nyt beslutning­sforslag diskutered­e politikern­e på onsdagens byrådsmøde, hvilke midler, der nu skulle tages i brug for at komme problemet til livs.

Hvis man befinder sig i Riis Skov, er de naermeste toiletter på nuvaerende tidspunkt at finde ved kiosken ved Marienlund og ved Den Permanente.

Flere steder i skoven kan man altså risikere at skulle gå 1 km til det naermeste offentlige toilet. Det betyder, at flere ikke kan holde sig og derfor forretter deres nødtørft i skoven. Men nu har kommunen fået nok. På onsdagens byrådsmøde besluttede byrådet derfor, at der skal opsaettes endnu flere skilte i skoven.

Enighed i byrådet

Det var et enigt byråd, der vedtog forslaget, hvortil flere byrødder havde tilføjelse­r.

»Det er det stykke skov i hele Europa, hvor der er flest brugere pr. kvadratmet­er, og derfor vil vi gerne støtte tiltaget,« lød det fra Steffen Wich (S).

Også Gert Bjerregaar­d (V)

Riis Skov er Europas mest besøgte skov og et fristed for mange aarhusiane­re. Arkivfoto: Stine Rasmussen

kunne tilslutte sig beslutning­sforslaget:

»Vi kan også støtte den her indstillin­g, og vi taenker samtidig, at det kan have betydning for andre områder,« sagde Gert Bjerregaar­d (V) med henvisning til andre

grønne områder i Aarhus.

Dansk Folkeparti­s Jakob Søgaard Clausen (DF) støttede også forslaget og stillede i den forbindels­e krav til Teknisk Udvalg:

»Jeg synes, det er et ”skide” godt forslag. Det kunne vaere interessan­t, hvis vi får en opdatering fra Teknisk Udvalg i forhold til toiletter i midtbyen,« lød det fra Jakob Søgaard Clausen (DF).

Flere skilte - ingen wc'er

I december behandlede byrådet et byrådsfors­lag om etablering af et toilet og bedre skiltning i Riis Skov.

Samtidig behandlede byrådet aendringsf­orslag fra

Det Konservati­ve Folkeparti om at kigge på muligheder og behovene for flere toiletter og skilte generelt i Aarhus Kommunes grønne områder.

Selv om Teknik- og Miljøudval­get er enig i, at der er behov for at vurdere, om Aarhus Kommunes serviceniv­eau på området er tilstraekk­eligt, er der ikke udsigt til flere toiletter lige foreløbig, men i stedet endnu mere skiltning i skoven.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark