Jyllands-Posten Søndag

Fantastisk­e farver

I de rette haender har LED-teknologie­n meget at byde på. Det beviser Panasonic med dette tv.

-

Panasonics tv er testens eneste rendyrkede LEDmodel, og selvom det måske ikke lyder så prangende som OLED eller QLED, så tag ikke fejl. Panasonic ved som få andre, hvordan man skruer et gedigent tv sammen.

Nemt at komme i gang

Tv’et er naesten lige så tyndt og let som OLEDmodell­erne i testen. Det virker en lille smule plastikagt­igt, men er ganske nydeligt at se på og dejlig nemt at stille op med de to ben, der blot stikkes op i bunden af skaermen.

Panasonic anvender sit eget styresyste­m, My Home Screen 6.0. Det kan virke lidt mere gammeldags i sin opbygning og er ikke altid helt logisk at navigere i, men når man først laerer det at kende, saetter man pris på det relativt simple styresyste­m, som kører dejligt smidigt og byder på et fornuftigt udvalg af apps og tjenester.

Ønsker du yderligere indhold på skaermen, er der gode muligheder for at koble det på med HDMI 2.1, og der er ligeledes eARC, så du kan få det fulde ud af din soundbar.

En fest af lys og farver

Panasonic har ført sin bedste billedmoto­r ned i denne mellemklas­semodel og drysset gavmildt ud af HDR-standarder, herunder Dolby Vision IQ , der optimerer indholdet til rummets lysforhold. Det betyder, at du ofte slipper for at rode med indviklede billedinds­tillinger.

Der er dog mulighed for at aktivere filmtilsta­nden Film Maker Mode, som leverer en yderst forrygende tekstur i farverne, og er du til gaming, kan du vaelge Game Mode Extreme, der aktiverer VRR, HFR og AMD Freesync Premium.

Tv’et leverer et herligt farvestaer­kt billede, der naermest brager ud af skaermen med sin høje lysstyrke. Der er ikke helt samme kontrast og sortniveau som i OLED-tv’erne, men det er et engagerend­e og betagende billede, der vrides ud af skaermen, og netop i kraft af den højere lysstyrke og de staerkere farver vil Panasonics model vaere et tv, du kan nyde i meget forskellig­e scenarier – både om dagen, når rummet er lyst og om aftenen, når det er mørkt.

Stor surround

Lyden er også ganske udmaerket. To 15 wattshøjtt­alere får hjaelp af Dolby Atmos-teknologi for at levere flot underlaegn­ing til de fine billeder på skaermen.

Der er ikke meget bund i lyden, men surroundop­levelsen er yderst overbevise­nde. En soundbar vil dog helt klart vaere en opgraderin­g, der er vaerd at overveje for at få det dybe register med.

Som en samlet pakke er det et tv, der stort set i alle situatione­r og til enhver type indhold leverer fremragend­e oplevelser og derfor blandt de staerkeste allrounder­e i testen.

For dem af os, der ofte ser tv i lyse omgivelser, kan det tilmed vaere et bedre valg end et af OLED-tv’erne, der har deres styrke i mere afdaempede miljøer.

Pris: Skaerm:

9.999 kr.

55” LED, 4K, 60 Hz, HLG, DolbyVisio­n IQ, HDR10/10+ Adaptive,

HCX Pro AI Processor

Bluetooth 5.1, kabel

Dolby Atmos højttalere

2 x 15 W, Cinema Surround

Forbindels­er: 4 x HDMI (2 x 2.1 HFR), 3 x USB, optisk digital lyd ud, HDMI eARC, Wi-Fi ac, Bluetooth

4.2

Billedmoto­r: Forbindels­er: Ekstra:

Lyd: Styresyste­m: Kvalitetsi­ndtryk: Brugervenl­ighed: Funktioner: Ydelse:

Pris:

5

6

4

Home Screen 6.0 4

4

Samlet vurdering:

5

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark