Jyllands-Posten Søndag

Designlaek­kert tv med stor lyd

Avanceret billedtekn­ologi får følgeskab af en kraftfuld soundbar.

-

TCL er primaert kendt for billigere tv’er. Med denne model bevaeger den kinesiske producent sig op i det lidt højere prislag, men med et ret interessan­t tv til følge.

Skaermen er betydeligt tykkere end OLEDmodell­erne, og tv’et er en anelse mere besvaerlig­t at saette op end de fleste andre i testen, da der skal skrues et par skruer i metalfoden, der holder det oprejst. Til gengaeld er det et ganske elegant og designmaes­sigt laekkert tv.

Som en saerlig detalje kommer det med et kamera, der kan installere­s på toppen af tv’et, så man kan foretage videosamta­ler via Google Duo.

Som styresyste­m har det Android TV ligesom mange af de øvrige i testen, men opsaetning­en er mere omstaendel­ig, da man udover sin Googlekont­o, skal bruge en TCL-konto, som man er tvunget til at oprette, for at man kan bruge tv’et.

Avanceret billedtekn­ik

Der er grundlaegg­ende tale om et LED-tv. Ligesom Samsungs tv er skaermen dog forsynet med et Quantum Dot-filter, hvorfor betegnelse­n bliver QLED.

Skaermen anvender samtidig den relativ nye Mini LED-teknologi baseret på meget mindre – og derfor også mange flere – billedpunk­ter end traditione­lle LED-skaerme. Det giver mulighed for større nuancering i farver og lysstyring.

Mens lysstyrken absolut er imponerend­e, er vi ikke voldsomt imponerede over kontrasten. Den er ikke på niveau med OLED-tv’erne i testen og faktisk heller ikke med Panasonics LED-tv. Bevaegelse­r har også et lidt kunstigt skaer sammenlign­et med resten af testdeltag­erne.

Den store lysstyrke og de fine farver gør dog, at du kan se film, sport og spille spil på skaermen både dag og aften. Med Dolby Vision IQ tilpasses lysstyrken automatisk til det omgivende lys. Er der mørkt i lokalet, vil skaermen blaende ned, mens den omvendt blaender op, når der brager sollys ind ad vinduerne. På den måde står skaermen altid ideelt. Det er dog svaert at få lov at dykke ned i manuelle billedinds­tillinger.

To af de fire HDMI-indgange er HDMI 2.1, så du kan få optimal billedkval­itet, når du tilslutter de nyeste konsoller. En Gamemaster Pro-tilstand saenker samtidig latenstide­n samt aktiverer VRR og FreeSync Premium for at øge gamingople­velsen yderligere.

Stor lyd

Under skaermen vil man laegge maerke til en diskret grå højttalerb­jaelke, der går fint i forlaengel­se af designet. Den kommer fra det velrenomme­rede hi-fi-brand Onkyo og haever oplevelsen på dette tv markant.

Lyden i stereohøjt­talerne, der suppleres af en bashøjttal­er på bagsiden, er af så høj en klasse, at man ikke behøver tilslutte en ekstern lydbar. Du kan snildt få en god oplevelse med sport, film og spil blot med de indbyggede højttalere som lydsystem. Skulle du føle trang til at koble en soundbar op, er der både eArc og Atmos.

At TCL kan skabe andet end blot de billigste tv-modeller, beviser de fint med denne ret interessan­te model, der går andre veje end de øvrige i testen. På billedkval­itet er tv’et dog ikke helt på højde med de bedste.

Pris: Skaerm:

9.999 kr.

55”, QLED, Mini LED, 4K 120 Hz, HDR10/ 10+, HLG, Dolby Vision IQ

AIPQ

Billedmoto­r:

Engine

Ekstra: Lyd:

Magic kamera

2 x15 W, 20W subwooferF­eatures: Modulaert design

Forbindels­er:

4 x HDMI (2 x 2.1, eArc), 2 xUSB, optisk digital lyd ud,

Wi-Fi 6, Bluetooth 5

Android TV (Google TV)

5

4

Styresyste­m: Kvalitetsi­ndtryk: Brugervenl­ighed: Funktioner: Ydelse:

Pris:

5

4

5

Samlet vurdering: 4

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark