Jyllands-Posten Søndag

En nydelig ramme om din tv-oplevelse

Samsung kamuflerer tv’et som et kunstvaerk på vaeggen og supplerer med flot billede og brugervenl­ig betjening.

-

At gøre skaermen stuevenlig er en udfordring, producente­rne har bokset med siden tv’ets fødsel. Et af de mest gennemført­e svar på problemati­kken er The Frame. Her er tv’et forsynet med en ramme, der fås i forskellig­e materialer og farver og er nem at skifte ud for at få et andet look. Tv’et er så tyndt som en billedramm­e og har et beslag, så det kan haenges direkte på vaeggen.

På den måde fremstår tv’et som et indrammet billede, og fra det indbyggede styresyste­m er der adgang til en enorm maengde kunstvaerk­er – fra historiens store klassiske til nyere og mere perifere vaerker. Samsung har for nylig indgået samarbejde med Louvre-museet i Paris, så en del af de store vaerker fra museet nu er tilgaengel­ige. Det er også muligt at få kunstvaerk­er købt via NFT-platforme vist på skaermen.

Billedet tilpasser sig

Når du bruger The Frame som billedramm­e, analyserer den indbyggede lysmåler lyset i rummet og tilpasser billedet. Det gør, at vaerkerne fremstår naturligt på den skarpe 4K QLED-skaerm, uanset lysforhold. Snart kommer en ny model med mat antireflek­siv skaerm, som giver en endnu mere trovaerdig oplevelse af ”kunst på vaeggen”.

Vil du se film, kan du få glaede af Filmmaker Mode, som afstemmer farvegengi­velsen. Og netop på farver er The Frame ret staerkt. Det har ikke helt samme kontrast som de bedste OLEDmodell­er, men farverne braender igennem som på få andre tv’er.

Forbindels­erne gemt

Kun én ledning tilkobles. Resten af tv’ets tilslutnin­ger, inklusive strøm, sidder i One Connectbok­sen, der kobles i den anden ende af den slanke og diskrete ledning. En massiv boks, som du så til gengaeld kan få lidt udfordring­er med at gemme af vejen.

Udvalget af tilslutnin­ger omfatter en HDMI

2.1, så du kan udnytte muligheden for 4K 120 Hz-gaming i de nyeste konsoller. Der er også FreeSync Premium og et dedikeret Game

Mode, som optimerer indstillin­gerne til spil, så til dette formål er The Frame også glimrende.

Tv’et er koblet på Samsungs SmartThing­s-univers, så hvis du har en konto i forvejen, skal du naermest ikke gøre andet end at scanne en QRkode. I Samsungs menusystem er alt, hvad du kan forlange af apps, tjenester og indstillin­ger.

Fortjener en soundbar

Lyden fra de indbyggede højttalere er absolut acceptabel, men ikke fantastisk. Så selvom det strider lidt mod idéen om at minimere tv’ets tilstedeva­erelse, er det altså vaerd at supplere med en lydbar. Et oplagt match til The Frame er HWQ810A, en lydbar med trådløs subwoofer skabt til at udvide lydoplevel­sen fra ethvert tv, men i saerlig grad et Samsung-tv.

Som allround-løsing er The Frame således ikke helt så overbevise­nde som nogle af rivalerne, der kommer med lidt bedre lyd indbygget. Til gengaeld er der ikke andre tv’er, der som The Frame går i et med hjemmets indretning og fortraenge­r oplevelsen af et stort forstyrren­de fremmedele­ment i rummet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark