Jyllands-Posten Søndag

5 TING, DU SKAL HOLDE ØJE MED

-

1. Skaermtype

Skaermtekn­ologierne har deres styrker og svagheder. OLED har uforlignel­ig kontrast, dybt sortniveau og flot differenti­ering mellem lyse og mørke områder, men ofte begraenset lysstyrke.

I en lys dagligstue vil indholdet ofte drukne i genskin. Her er LED og QLED staerkere, og de enger sig derfor godt til miljøer med stort lysindfald og kan vaere ideel som allround-løsning.

2. Forbindels­er

Hvis du har behov for at tilkoble avanceret udstyr som spille-konsoller og nyere lydbarer til tv’et, er forbindels­erne vigtige. Hvis du vil have fuld udbytte af eksempelvi­s en soundbar, kraever det en HDMI-port med eARC, så du kan styre lyden med tv’ets fjernbetje­ning. Er der tale om en Dolby Atmos-soundbar, kraever det samtidig, at tv’et understøtt­er formatet for at få den rette surround-effekt.

3. Lyd

Lyden i fladskaerm­e er sjaeldent fantastisk, og en ekstern soundbar kan derfor give lydkvalite­ten et enormt boost. De fås i mange størrelser og prisklasse­r samt med mange forskellig­e teknologie­r til at optimere lyden. Dolby Atmos er en udbredt standard til surroundsi­mulation, så det kan vaere vaerd at gå efter en lydbar, der understøtt­er dette.

4. Tjenester

Nogle producente­r har deres eget styresyste­m, mens andre bruger tvplatform­e. Det kan bl.a. have betydning for udvalget af apps og streamingt­jenester, og det kan derfor vaere vaerd at undersøge, om tv’et har de tjenester, du bruger, inden du køber det. Du vil dog også kunne koble en billig Chromecast eller et Apple TV på, hvis du ønsker adgang til indhold, der ikke findes i tv’ets system.

5. Indstillin­ger

De fleste tv’er giver adgang til en raekke billedinds­tillinger, så du kan tilpasse billedet efter smag, men mange vil glemme at få det gjort, når de skifter mellem film, sport og gaming. Mange af de nyere modeller er i stand til at skifte tilstand automatisk og har indbyggede lyssensore­r, der tilpasser skaermens billede til lyset i rummet.

Fotos: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark