Jyllands-Posten Søndag

Fint OLED med småknaster

Her får du flot OLED-billede, stor lyd og gode tilslutnin­ger til en god pris.

-

A80J er blandt de billigste OLED-tv’er i Sonys sortiment, men arver heldigvis en hel del fra topmodelle­rne. I sit design er det ikke helt så topmoderne og elegant som nogle af markedets fineste OLED-tv’er. Det er en relativ stor plastiklod­s med tilslutnni­nger mm. bagpå den ellers ret tynde og naesten rammefri skaerm. Opstilling­en sker dog dejligt nemt med to stålben, der blot stikkes op i skaermen nedefra.

Traeg betjening

Som flere andre i testen kører A80J med Android TV som styresyste­m. Brugerople­velsen er ret lige til og opsaetning­en nem og hurtig, isaer hvis du i forvejen har en Google-konto. Udvalget af apps og tjenester er fint, og tv’et har et overskueli­gt menusystem. Desvaerre er der bare ikke helt kraefter nok i tv’et til at køre det smidigt. Du må leve med en vis sløvhed i reaktionse­vnen, og det kan gøre oplevelsen lidt drøj.

Der er også gode muligheder for at tilslutte eksterne enheder. HDMI 2.1 sikrer en fuld grafikople­velse, når du kobler de nyeste konsoller på, og der er også eArc, så du kan tilslutte ekstern soundbar og styre den med tv’ets fjernbetje­ning.

Gearet til gaming

At vi ikke er helt oppe i den øverste klasse af OLED-skaerme, ses blandt andet på lysstyrken, der ikke er så høj som markedets bedste og slet ikke som de LED-baserede skaerme i testen.

OLED-teknologie­ns staerke sider lader sig dog ikke fornaegte. På kontrast og sortniveau leverer A80J, hvad man forventer af en god OLED-skaerm og er blandt de staerkeste i testen. Farverne står ligeledes staerkt. Tv’et har en ret effektiv motor, der via kunstig intelligen­s forbedrer billedet, så kontrast og farver står optimalt.

Hvis du ser film via Netflix, får du glaede af Netflix Calibrated, som optimerer indhold fra tjenesten på overbevise­nde manér. 120 Hz billedopda­tering gør det også til en fryd at game på tv’et, som er et glimrende match til en PlayStatio­n 5.

Detaljeret lydbillede

Lyden kan man heller ikke klage over. Der er ikke overvaelde­nde bund, men til gengaeld en flot fornemmels­e af rum. De saerlige Acoustic Surfacehøj­ttalere placerer hvert lydelement distinkt, så det matcher sin kilde på skaermen, og ved at skyde lyden ud på overflader­ne i rummet skabes en fin surroundef­fekt, som dog ikke helt er på niveau med Atmos-højttalern­e hos Panasonic.

Til en pris på 9.999 kroner leverer Sony A80J en rigtig fornuftig oplevelse. Som OLED-tv får det dog hård konkurrenc­e af Philips, mens den begraensed­e lysstyrke haemmer tv’ets evner som allrounder.

Pris: Skaerm:

9.999 kr.

55” OLED, 4K, 120 HZ, Dolby V, HDR10, HLG, Netflix Calibrated

Cognitive Processor XR

Acoustic Surface-højttalere

ANC, stemmestyr­ing, app

3 x10 W, Dolby Atmos, DTS

4 x HDMI (2 x 2.1), 3 x USB, optisk digital lyd ud, HDMI eARC, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2 Android TV (Google TV)

4

3

Billedmoto­r: Ekstra: Features: Lyd: Forbindels­er:

Styresyste­m: Kvalitetsi­ndtryk: Brugervenl­ighed: Funktioner: Ydelse:

Pris:

4

4

5

Samlet vurdering:

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark