Jyllands-Posten Søndag

Rigtig meget for pengene

Et rigtig nydeligt OLED-tv med smart teknologi, der automatisk justerer billedet til indholdet.

-

At dette tv fås til 8.999 kroner er aerlig talt ret utroligt. I sit design er det så strømlinet og stilrent, som man kan ønske sig, med ultratynd og naesten rammefri skaerm placeret på en elegant metalfod. Styresyste­met er Android TV, og det er nemt at saette op, isaer hvis man i forvejen har en Google-konto. Der er adgang til et bredt udvalg af apps og tjenester, så du kommer langt uden andet tilkoblet.

Skulle du få behov, er muligheder­ne for at forbinde eksterne enheder dog også ganske fornemme. Der er HDMI 2.1 med eARC og FreeSync Premium Pro og desuden en Auto Game-tilstand, der sikrer minimal forsinkels­e og optimal spilleglae­de, når en konsol er tilkoblet.

Billedbeha­ndling på auto

Tv’et byder desuden på en ret genial funktion. Takket vaere smart AI-teknologi er det nemlig i stand til at genkende film.

Når tv’et opdager, at du er slået over på en film, aendrer det automatisk billedinds­tillingern­e, herunder også kontrasten, der tilpasses det omgivende lys i rummet.

Tv’et leverer et rigtig fint billede. Lysstyrken er ikke helt i top, men billedet har den dybde, vi forventer af en god OLED-skaerm og er flot daekket ind med HLG, HDR10 og HDR10+ og HDR10+ Adaptive.

OLED806 har også Philips’ saerlige anti-burnin-teknologi, som skaermer mod, at statisk indhold braender ind. En algoritme genkender logoer, så det kun er det område, hvor det sidder, der bearbejdes.

Lyser rummet op

Et 50 W 2.1-lydsystem sikrer solid volumen og en lyd, man faktisk godt kan holde ud at høre på, selv ved film. En lydbar vil dog vaere en opgraderin­g, man bør overveje med tiden.

Intet Philips-tv uden Ambilight. Farvestrål­ende bagbelysni­ng sender filmens eller fodboldkam­pens farver op på vaeggen bag tv’et. Det kan vaere en udmaerket funktion til at skabe lidt ekstra stemning i stuen. Hvis ikke man er til det, kan det nemt slås fra.

Uanset hvad, så giver OLED806 rigtig høj tvkvalitet til prisen.

Pris: Skaerm:

Billedmoto­r: Ekstra:

Lyd: Forbindels­er:

Batteri: Styresyste­m: Kvalitetsi­ndtryk: Brugervenl­ighed: Funktioner: Ydelse:

Pris:

5

5

Samlet vurdering:

5

 ?? ?? 8.999 kr.
55” OLED, 4K, 120 HZ, Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG, VRR
P5 AI Perfect Picture
4-sidet Ambilight
50 W 2.1, Dolby Atmos
4 x HDMI (2 x 2.1), 3 x USB, optisk digital lyd ud, HDMI eARC, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0 20 timer (ANC + BT), USB-C
Android TV 10
4
4
5
8.999 kr. 55” OLED, 4K, 120 HZ, Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG, VRR P5 AI Perfect Picture 4-sidet Ambilight 50 W 2.1, Dolby Atmos 4 x HDMI (2 x 2.1), 3 x USB, optisk digital lyd ud, HDMI eARC, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0 20 timer (ANC + BT), USB-C Android TV 10 4 4 5

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark