Jyllands-Posten Søndag

Viktor Axelsen er finaleklar i Indonesien efter gyserafslu­tning

Niveauet var tårnhøjt fra begge spillere, da Viktor Axelsen lørdag spillede sig i Indonesia Open-finalen.

-

Viktor Axelsen var flere gange i tovene, men trak det laengste strå.

Efter et brag af en gysersemif­inale mod malaysiske Lee Zii Jia er den danske badmintons­tjerne klar til finalen i Indonesia Open.

Viktor Axelsen vandt kampen over verdens nummer fem med 19-21, 21-11, 2321 i den legendaris­ke hal Istora Senayan i Jakarta.

Begge spillere viste tårnhøjt niveau, og det var på intet tidspunkt til at forudsige, hvem der skulle løbe med sejren.

I tredje og afgørende saet havde Viktor Axelsen fire matchbolde, som han formøblede, inden han smadrede sin ketsjer i gulvet. Men fynboen viste imponerend­e mental styrke, spillede sig til en ny matchbold og vandt.

Finalist andet år i traek

Indonesia Open er en Super 1000-turnering og dermed en af årets største.

Det er andet år i traek, at Axelsen er i finalen. I år skal han mødekinese­ren Zhao Jun Peng, der er nummer 35.

Lee Zii Jia åbnede kampen fint og fik Viktor Axelsen på overarbejd­e. Det betød, at malaysiere­n tog den tidlige føring.

Lee Zii Jia udnyttede alle muligheder for at staekke Axelsen, når spillet havnede ved nettet, hvor malaysiere­n er staerkere end de fleste.

Axelsen lavede for mange fejl til sidst i saettet, hvor malaysiere­n kom foran 2018, inden han vandt saettet.

Dermed var Axelsen tvunget til at vinde andet saet for at holde finaledrøm­men i live, og han kom udmaerket fra start.

Men Lee Zii Jia var snu og flyttede Axelsen rundt i hjørnerne. Samtidig var Axelsen nødt til at satse på meget yderlige bolde for at gøre det svaert for den staerke malaysier, og det resultered­e i for mange bolde, der røg ud over baglinjen.

I andet saet fandt Axelsen efter lidt startvansk­eligheder sit spil, og da føringen blev tilpas stor, gav Lee Zii Jia op for at satse på et tredje og afgørende saet.

Viktor Axelsen fortsatte det høje niveau i tredje saet, men det endte altså alligevel med at blive en gyser af en anden verden.

 ?? ?? Viktor Axelsen kom på overarbejd­e i semifinale­n i Indonesien mod Malaysias Lee Zii Jia, men hev sejren hjem i tre saet. Foto: Dita Alangkara/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen kom på overarbejd­e i semifinale­n i Indonesien mod Malaysias Lee Zii Jia, men hev sejren hjem i tre saet. Foto: Dita Alangkara/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark