Jyllands-Posten Søndag

Nu får Aarhus Ø sin første park, men beboerne håber stadig på mere grønt

Søndag indvies parken på Pier 2. Faellesråd­et for Aarhus Ø kigger dog stadig mod den tomme plads ved siden af.

- NIKOLAJ BJØRN MARCUSSEN nikolaj.b.marcussen@jp.dk

Der er lagt op til fest, når Aarhus Ø endelig får et grønt område.

Søndag markerer Aarhus Kommune indvielsen af parken på Pier 2 med taler fra borgmester, rådmand og stadsarkit­ekt.

Hos Faellesråd­et for Aarhus Ø glaeder man sig over udsigten til, at beboerne kan tage det nye areal i brug, men de drømmer også stadig om mere og peger på en stor, tom plads lige ved siden af.

»Vi er selvfølgel­ig positive over, at der nu sker noget i den retning på Aarhus Ø. Men selv om det er fint og spaendende med Pier 2, er der brug for et større areal til de ting, vi godt kunne taenke os. Der er det Pier 3, vi ser som fremtidens park for Aarhus,« siger Peder Størup, Faellesråd­et for Aarhus Ø.

Behov for grønne områder

Byparken på Pier 2 er baeredygti­g og skabt af flere genbrugte materialer. Bakkerne er bygget op af sand fra havbunden og asfalten, der er benyttet på stierne, har også vaeret brugt tidligere.

Derudover har enkelte af de faeldede poppeltrae­er fra Ringgaden fået ”nyt liv” på Aarhus Ø, da stammerne vil blive lagt ned til glaede for både biller, insekter og gaester.

Pier 2 er i første omgang taenkt som en midlertidi­g park med initiative­r som Dome of Vision. Derfor arbejder faellesråd­et for, at man på Pier 3 kan få en permanent park med flere muligheder.

»Udover at vi taenker en park med noget grønt, så taenker vi også, at der i området er brug for et større område, der kan understøtt­e de store sejlsports­events, som byen er ved at blive kendt for. Vi har nogle ambitioner for Pier 3 om at få skabt et sted, der virkelig kan blive et centrum for rekreative muligheder,« siger Peder Størup.

Beboerne på Aarhus Ø har laenge efterspurg­t grønne områder i bydelen, der vil vaere til gavn for alle aarhusiane­re.

»De her arealer er så vaerdifuld­e for hele Aarhus. De har en helt unik beliggenhe­d, der tilhører hele byen. Det er vigtigt i forhold til at få skabt nogle grønne arealer, som der er et kaempe behov for. Vores tanke er, at man begynder at se mere på byrum i stedet for på bebyggelse fremover.«

Vil inddrage borgerne

På naeste byrådsmøde skal politikern­e diskutere udviklinge­n på Pier 3 og en visionspla­n for byrummet på Aarhus Ø. Herunder vil byrådet også saette gang i en proces, hvor borgerne kan få indflydels­e på den plan, der skal laegges for området.

Faellesråd­et for Aarhus Ø glaeder sig over den mulighed, men der er også en vis skepsis, fordi der i byrådet allerede nu tales om at indgå en aftale med et kommerciel­t selskab om bebyggelse på Pier 3.

»Vi er skeptiske, når man allerede nu taler om et kommerciel­t udbygnings­selskab, der formodes at skulle tjene penge på det her gennem erhverv og boliger. Når man allerede nu laegger op til det, før man har haft borgerindd­ragelsen, så er vi meget bekymrede for, at det reelt ikke bliver en fri debat omkring, hvad Pier 3 kunne ende med, men at det bliver under nogle ret fastlåste rammer,« siger Peder Størup.

Peder Størup håber dog, at byrådet stadig vil vaere lydhør over for ønsket om en park på Pier 3. Lige nu har faellesråd­et indsamlet 3.200 underskrif­ter, der støtter det forslag.

»Det er positivt, når man skriver, at man vil have grønne byrum, og at man vil have en sammenhaen­g mellem bygninger, men det ville jo også vaere maerkeligt, hvis man lagde op til, at der ikke skulle vaere en sammenhaen­g. Så vi kunne godt taenke os, at byrådet havde modet til at sige, at alle idéer er velkomne – også en park på Pier 3. Når borgerne har spillet ind, må de forholde sig til det i byrådet og kigge på, hvad der kan lade sig gøre.«

Indvielsen af parken på Pier 2 foregår søndag fra kl. 13 til kl. 15.

 ?? ?? I januar blev traeerne plantet i den nye park på Pier 2, som indvies søndag. Arkivfoto: Mads Andreas Frost
I januar blev traeerne plantet i den nye park på Pier 2, som indvies søndag. Arkivfoto: Mads Andreas Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark