Jyllands-Posten Søndag

Hustru til invalidere­t betjent reagerer på dom til vanvidsbil­ist

Fredag blev 21-årige Mohamad Tarek Younes idømt fire års faengsel for blandt andet at have påkørt betjenten Stefan Nymann i forbindels­e med en biljagt. Nu reagerer betjentens hustru på dommen.

- JULIE LUND FISKER julie.fisker@jp.dk

Der var meget på spil til fredagens retsmøde, hvor Gitte Nymann, hustru til betjent Stefan Nymann, var mødt op for at overvaere domsafsige­lsen. Selv om dommen var et punktum i sagen, var det selvsagt ikke en afgørelse, der gjorde livet hverken bedre eller vaerre for familien.

»Dommen er et udtryk for, hvad lovgivning­en siger. Det har ikke så meget at gøre med den tilvaerels­e, vi lever nu« sagde Gitte Nymann, da JP Aarhus talte med hende efter fredagens retsmøde.

Hun fortalte, at hun glaeder sig til den kommende tid, hvor familien forhåbentl­ig får lidt mere ro.

»Vi står stadig i en meget intens kamp for at komme videre. Den luft, den kommende tid giver, det bliver kaerkommen,« lød det fra Gitte Nymann.

Den opsigtsvae­kkende sag har strukket sig over 11 retsmøder. Gitte Nymann har vaeret til hvert og et af dem.

»Det har vaeret givende for mig at få et indblik i, hvad der skete den dag, og høre vidneudsag­nene fra de mennesker, der var til stede. Jeg gik på arbejde den dag, det gjorde Stefan også, men så skete der noget, som jeg ikke var en del af, og pludselig var vores liv noget andet. Så det har faktisk vaeret givende at høre, hvad der foregik derude. Det hjaelper også mig med at kunne støtte Stefan,« sagde Gitte Nymann.

Ville gerne vaere i retten

Gitte Nymann har løbende givet sin mand meldinger om sagens udvikling. Fredag sad han hjemme på parrets ejendom og ventede på dommen.

»Han er ked af, at han ikke kunne vaere med i retten i dag, det ville han gerne, men det er han fysisk ikke i stand til. Derfor er jeg hans repraesent­ant i dag,« sagde Gitte Nymann.

Hun fortalte, at hun har opdateret sin mand om alle detaljer i sagen, når hun er kommet hjem til ham efter hvert retsmøde. Gitte Nymann oplyste, at Stefan Nymann selv er i stand til at forstå sagen på lige fod med alle andre – på trods af den hjerneskad­e, han pådrog sig efter påkørslen.

Årsdag for påkørslen

Den 18. juni 2022 er det et år siden, at Stefan Nymann blev påkørt, og familiens liv blev forandret for altid.

»Man kan maerke, det er i luften. Det er en saerlig tid. Nu må vi se, hvordan vi skal klare dagen. Stefan og jeg har talt om, at det måske er sådan en dag, hvor man skal gøre lidt ekstra godt for sig selv,« lyder det fra Gitte Nymann.

Organisati­onen Thin Blue Line, der støtter tilskadeko­mne politifolk i dansk politi, har stået i spidsen for en indsamling til Stefan Nymann og familien. Indsamling­en lyder indtil videre på 2,6 mio. kr.

Og det har betydet alverden for familien, at folk har støttet op om dem, fortaeller Gitte Nymann:

»Det er overvaelde­nde. Det er kaempe, kaempe stort den måde, vi er blevet båret i det her. Vores netvaerk, og saerligt vores kirkefamil­ie, har støttet os hele vejen igennem. Men det med at opleve at mennesker, vi ikke kender, lever med os og vil os det bedste, det er så stort,« sagde hun.

Pengene fra indsamling­en er »møntet på livskvalit­et til Stefan Nymann«, udtrykte hustruen.

»Det giver os mange muligheder, det er en stor sum penge, men vi har også et langt liv foran os. Stefan er kun 32 år. Det vigtigste for mig er at give ham nogle muligheder og give ham et indhold, hvis ikke han kan komme tilbage og vaere ”politier”, som er det, han allerhelst vil, så skal der vaeret noget andet indhold i livet. Der skal laves nogle projekter, han kan vaere en del af til trods for de handicaps, han har,« sagde Gitte Nymann, der fortalte, at familien blandt andet planlaegge­r at købe en terraengåe­nde kørestol, så Stefan Nymann kan komme ud i naturen uden at vaeret begraenset af sine handicaps.

 ?? ?? Kort før Stefan Nymann blev påkørt, havde han og hustruen, Gitte Nymann, netop købt deres drømmeboli­g, Et landsted, som skulle vaere rammen om deres faelles fremtid. Foto: Julie Lund Fisker
Kort før Stefan Nymann blev påkørt, havde han og hustruen, Gitte Nymann, netop købt deres drømmeboli­g, Et landsted, som skulle vaere rammen om deres faelles fremtid. Foto: Julie Lund Fisker

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark