Jyllands-Posten Søndag

Måske haelder han selv vand på, hvis banen er tør

Landstraen­eren er i tvivl om, hvorvidt banen i Astana vil blive vandet.

- JESPER ENGMANN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r jesper.engmann@jp.dk Sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Magomed Odiev er 45 år, han har et lidt livstraet udtryk i ansigtet, der er prydet af et gråt skaeg. Måske er denne observatio­n en anelse klichéprae­get.

Han er russer, født i Grosny, landstraen­er for Kasakhstan­s fodboldhol­d. Han svarer udførligt på spørgsmål, også om det danske landsholds styrker. Svaghedern­e vil han ikke gå i detaljer med. Men de er der, mener han.

»Danmark har mange dygtige forsvarssp­illere, der er i store klubber, og det er svaert at skabe chancer mod dem,« siger Magomed Odiev, som torsdag aften tabte 1-2 til Slovenien. I stedet for at gå direkte i seng efter kampen, brugte han et par timer om natten på at se Danmark besejre Finland 3-1.

I sin tid som landstraen­er, godt halvandet år, har han ført holdet fra gruppe C til Blaget i Nations League, undervejs vandt Kasakhstan tre

Kasakhstan-Danmark

Astana Arena, Astana kampe på kunstgraes­set i Astana over Aserbajdsj­an, Slovakiet og Belarus. Og hvis alt flasker sig, kan Kasakhstan spille sig til EM, om end

Alexander Bah

Danmark har mødt Kasakhstan fire gange tidligere. I kvalifikat­ionspuljen til VM i 2006 vandt landsholde­t 3-0 og 2-1, mens Danmark i VM-kvalifikat­ionen til slutrunden i 2018 slog Kasakhstan med 3-1 ude og 4-1 i Parken. I København scorede Christian Eriksen (2), Peter Ankersen og Andreas Cornelius, mens de tre mål i Alamaty blev lavet af Nicolai Jørgensen, Christian Eriksen og Kasper Dolberg. det kraever endnu bedre resultater mod mulige playoffmod­standere som Georgien, Graekenlan­d og Tyrkiet.

Mens Kasakhstan kan tage

Hold øje med

Mod Finland så Joakim Maehle i sekvenser en anelse tung ud, i hvert fald var det ikke hans velkendte ryk og drev med bolden, Parken blev forkaelet med. Atalanta-wingbacken – og landsholde­t – har behov for, at han udnytter den plads, der opstår, når Mikkel Damsgaard forlader venstrekan­ten.

Kampen i kampen

De danske forsvarssp­illere og den defensive oprydder skal kaste et blik på den offensive midtbanema­nd Maxim Samorodov, der er en af de mest kreative på holdet i en fri rolle. Den 20-årige spiller stod bag Kasakhstan­s mål mod Slovenien. bagdøren til EM, må det formodes, at Danmark vader ind af den store port. Efter 3-1 over Finland har landsholde­t fået den ønskede indledning

Novak Simovic, Serbien på kvalifikat­ionen, og Kasakhstan kan naeppe spaende ben for danskerne på kunstgraes­banen. Eller hvad?

»Jeg har fulgt Kasakhstan taet. Det er et hårdtarbej­dende hold, der er godt organisere­t. Vi er favoritter, det ved vi, men Kasakhstan klarede sig flot i Nations League. Vi har respekt for dem,« siger Kasper Hjulmand.

Kunsten at vande graes

Landstraen­eren såede en lille tvivl om, hvorvidt banen ville blive vandet, for den så i hans øjne ret tør ud, da Kasakhstan mødte Slovenien.

»Det er vigtigt, at banen bliver vandet, for det er hele idéen med kunstgraes. Vi har spillere, som måske senere i kampen kan udnytte, at vi spiller på et andet underlag, men vi ville ønske, at vi kunne spille på en almindelig graesbane, men vi piber ikke, og vi er klar,« siger landstraen­er Kasper Hjulmand.

»Når der nu er så mange kampe, som spillerne skal igennem, vil det vaere godt, hvis det blev mere ensartet det underlag, spillerne skal ud på. Vi vil alle gerne have gode graesbaner og hybridbane­r, og det tror jeg, at internatio­nal fodbold i det hele taget skal bidrage til,« siger Kasper Hjulmand, der går så meget op i, at alt skal fungere, at man kan have ham mistaenkt for selv at pøse vand på banen, hvis det bliver nødvendigt.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark