Jyllands-Posten Søndag

Holger Rune kom godt fra land

Holger Rune sejrede klart i åbningsopg­ør i Miami Open. Clara Tauson er klar til finalen i Slovenien

-

Holger Rune er planmaessi­gt videre til tredje runde i Miami Open efter en fokuseret og rolig indsats.

Den 7.-seedede dansker slog natten til lørdag ungarske Márton Fucsovics 6-3, 7-5 i sin første kamp i dette års udgave af ATP Masters 1000-turneringe­n.

Som nummer otte i verden var Rune favorit på vej ind til opgøret mod Fucsovics. Den ungarske nummer 74 i verden kan dog på dagen levere en god fight.

Danskeren spillede solidt – uden for alvor at folde sig ud – i en kamp, hvor det sprudlende duelspil udeblev. Rune var dog generelt ovenpå og kom igennem kampen helt uden at blive brudt i sine serveparti­er.

I tredje runde venter den 31.-seedede argentiner Diego Schwartzma­n på 30 år, som er en saerdeles erfaren spiller med blandt andet en French Open-semifinale bag sig.

Holger Rune har haft en lidt svingende start på året efter sin forrygende afslutning på 2022, hvor han slog halvdelen af top-10 på vej mod en triumf i Masters 1000-turneringe­n i Paris.

Australian Open sluttede i fjerde runde for Rune, og for nylig røg han ud i tredje runde i Indian Wells efter nederlag til Stan Wawrinka.

Tauson i finalen

Clara Tauson skal søndag i kamp mod verdens nummer 213 i finalen i ITF-turneringe­n i Slovenien.

Tauson slog i overbevise­nde stil sloveneren Veronika Erjavec med 6-1, 6-4 i lørdagens semifinale. I finalen venter japaneren Mai Hontama.

Tauson er 92 pladser over sin japanske modstander i slutkampen, hvor hun kaemper om karrierens 12. sejr på ITF-niveau.

Turneringe­n i Slovenien er en såkaldt ITF-40-turnering, hvor Tauson som andenseede­t er blandt favoritter­ne selvom hun havde det svaert i første runde mod tyskeren Mona Barthel, hvor hun skulle ud i tiebreak i tredje saet for at spille sig videre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark