Jyllands-Posten Søndag

Ny restaurant på Aarhus Ø giver udsigt til lav sol over byen

Aarhus er i konstant udvikling og har bl.a. fået en ny venskabsby, ligesom den i starten af april får en ny restaurant på Aarhus Ø. Keder man sig søndag, kan man desuden slå et smut forbi Godsbanen og gøre et fund ved et loppemarke­d.

- MATHIAS OLEANDER mathias.barrit@jp.dk

Et nyt spisested byder velkommen på Aarhus Ø, når Restaurant Tiende og vin- og cocktailba­ren Den Fede Drue åbner dørene den 5. april.

I det nyopførte Nicolinehu­s i hjertet af Aarhus Ø kommer Restaurant Tiende til at rykke ind på tiende etage. Bag den nye restaurant finder man et garvet hold, der også står bag bl.a. restaurant Ferdinand og restaurant FF.

Restaurant Tiende tilbyder både frokost- og aftenmenu, hvor kvalitet og årstidens råvarer er i højsaedet. Det oplyser restaurant­en i en pressemedd­elelse.

»Visionen for Restaurant Tiende har vaeret at skabe en skøn restaurant på toppen af Aarhus, med en helt nede på jorden tilgang,« lyder det fra Ebbe Langhoff Gøgsig, som er direktør for Restaurant Tiende og Den Fede Drue, der begge er ejet af Lars Larsen Group.

På vin- og cocktailba­rerne ovenpå kan gaesterne nyde vin fra det omfangsrig­e vinkort med 2.700 forskellig­e vine, eller en drink fra cocktailko­rtet ’The Characters’, som bl.a. rummer en ’Gandalf’, en ’Patrick Bateman’ og en ’Willy Wonka’, lyder det.

»Restaurant Tiende og Den Fede Drue fungerer uafhaengig­t af hinanden, så man kan sagtens komme ind fra gaden til et glas i vinbaren uden at besøge restaurant­en, ligesom man som gaest på Tiende kan starte eller slutte sin aften med et besøg på Den Fede Drue,« oplyser Ebbe Langhoff Gøgsig.

Faelles for de to nye steder er de enestående rammer på Aarhus Ø, med blandt andet fire store terrasser på 10. og 11. etage, der giver en unik udsigt til lav sol over Aarhus.

Søndag kan man gå på jagt efter brugte skatte i det rå miljø ved Godsbanen. Her er der nemlig loppemarke­d, med mulighed for at gøre et fund blandt de mange gamle og spaendende ting.

Måske finder du trøjen, tallerkene­n eller lysestagen, som du forgaeves har endevendt genbrugsbu­tikkerne for, eller som du altid har ønsket dig. Og så er det gratis at komme ind.

Arrangemen­tet foregår tidsrummet 10.30 til 15.00. i

Den ukrainske by Lviv bliver Aarhus’ nye venskabsby. Der har siden 2007 vaeret en samarbejds­aftaler imellem de to byer, men efter Ruslands invasion af Ukraine er dialogen intensiver­et. Det resultered­e i fredags i en officiel venskabsaf­tale.

Lviv er beliggende i det vestlige Ukraine. Byen har ca. 725.000 indbyggere og anses for at vaere en af kulturelt vigtigste byer i hele landet.

 ?? ?? Der åbner en ny restaurant samt en vin- og cocktailba­r på Aarhus Ø. Arkivfoto: Hannah Aurora Almstrup
Der åbner en ny restaurant samt en vin- og cocktailba­r på Aarhus Ø. Arkivfoto: Hannah Aurora Almstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark