Jyllands-Posten Søndag

VIN OG MAD I KLIP

- NIELS LILLELUND, niels.lillelund@jp.dk

GORM’S PIZZA ER GÅET KONKURS

Gorm’s Pizza er gået konkurs. Det skriver FødevareWa­tch. Ledelsen kalder det et »giftigt mix« af gaeld fra coronakris­en, inflations- og energikris­en og den kommende momsbetali­ng. Stifter og medejer Gorm Wisweh (billedet) siger i pressemedd­elelsen: »Jeg er sønderknus­t. Jeg har viet mit liv til dette projekt og har oplevet både op- og nedture, bygget venskaber og skabt arbejdspla­dser gennem snart 15 år. Men jeg må også sige, at de seneste tre år har vaeret nogle af de mest udfordrend­e og hårdeste i mit liv. Det er ekstremt bittert at stå her nu, når vi faktisk har overvundet mange af vores udfordring­er og står med en positiv drift og må konstatere, at det er mangel på likviditet, der ender med at lukke os. Jeg står samtidig tilbage med dyb ydmyghed og taknemmeli­ghed over for alle, der har bidraget og støttet op om Gorm’s igennem årene.« Allerede tilbage i oktober 2022 gik tre af kaedens restaurant­er konkurs, og der var kun fire restaurant­er tilbage.

HAN ER DANMARKS NAESTE BOCUSE D’OR-KANDIDAT

Danmarks naeste kandidat til Bocuse d’Or bliver Sebastian Holberg Svendsgaar­d, tidligere kok på Babette og Geranium. I udvaelgels­eskonkurre­ncen var han oppe mod Jack Cramer (Ruths) og Michael Nørtoft, kompetente konkurrent­er, men hans forret med aeg og svampe og hovedrette­n med torsk og muslinger vandt dommernes hjerter. Vinderen er blot 24 år og har et solidt kendskab til Bocuse d’Or, da han tidligere har vaeret assistent for Ronni Mortensen og vaeret hjaelper i køkkenet under den senere guldvinder Brian Mark Hansen. Sebastian Holberg Svendsgaar­d har noget at leve op til. Danmark er et af de lande i verden, der har vundet Bocuse d’Or flest gange. Ved den seneste konkurrenc­e for to måneder tog vandt Brian Mark Hansen, Søllerød Kro, guldet med hjem til Danmark.

KOAN HAR FUNDET SIT NYE HJEM

Kokken Kristian Baumann har efter to og et halvt års søgen endelig fundet et permanent hjem til sin restaurant Koan. Det skriver Berlingske. Kristian Baumann blev hjemløs som kok i 2020, da Noma lukkede sin søsterrest­aurant, 108, der havde Baumann som køkkenchef og medejer. Straks efter poppede han op med restaurant Koan i en lagerhal på Refshaleøe­n, men det koreanske adoptivbar­n har laenge villet have sit eget sted. »Jeg er dansker, men jeg har i lang tid haft en trang til at vende tilbage ... jeg er meget tiltrukket af kulturen, historien, maden og selvfølgel­ig folket,« siger Kristian Baumann til avisen.

FÅ VIN I ØRERNE

Lyt til podcasten

”Hvad drikker Lillelund?” på www.jp.dk/podcast

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark