Jyllands-Posten Søndag

Simon Pytlick fik sit guldpunktu­m og sendte straks en hilsen videre

Den fynske landsholds­spiller rundede sin karriere af i GOG med endnu en guldmedalj­e. Omvendt har Aalborg Håndbold fået lidt at taenke over.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Iført guldhat og guldtrøje pegede en sveddryppe­nde Simon Pytlick op mod det ene hjørne af Gigantium i Aalborg.

Déroppe i den nordjyske håndboldar­enas sving festede et par hundrede unge fynske tilskuere, mere eller mindre afklaedte, som om lørdag aldrig ville blive til søndag.

»De fans betyder så meget for os og for mig. Deres opbakning vil jeg savne. Det er dem, jeg taenker på lige nu,« sagde Simon Pytlick, GOGanfører­en, der efter et helt liv i den sydfynske klub nu har spillet sin sidste kamp i gult.

Efter sommerferi­en skal landsholds­spilleren til Flensburg-Handewitt, og derfor valgte han at levere en afsked, som vil blive husket. Med ni mål og fem målgivende aflevering­er bidrog Simon Pytlick i allerhøjes­te grad til, at GOG fortsat er danske mestre. Og for andet år i traek snuppede GOG endda guldet hule.

I den tredje og afgørende DM-finale havde Aalborg Håndbold ellers hjemmebane­fordel og dermed suveraen opbakning fra størstedel­en af de ca. 5.000 tilskuere, men det var GOG’erne tilsynelad­ende ligeglade med og sejrede 37-33. i rivalernes

Masser af power

For gaesterne lignede det, de ankom som – et forsvarend­e mesterhold med overskud, udstråling og masser af power. Ja, faktisk alt andet end det, de fremviste i den seneste finale i Odense for en uges tid siden, hvor Aalborg vandt og tvang finaleseri­en ud omgang.

»Det så spillemaes­sigt lidt sort ud i Odense for en uge siden, men i dag leverede vi på et helt andet niveau. Det var imponerend­e. At stå med endnu en guldmedalj­e – efter en lang og fantastisk saeson – betyder alt for mig,« sagde Simon Pytlick, der også blev verdensmes­ter med de danske håndboldhe­rrer i januar.

Efter en relativt lige første halvleg besluttede GOG’erne sig efter pausen for at bevise, hvorfor de tidligere på året bl.a. vandt pokaltitle­n og sidenhen slog Aalborg ud af Champions League. Hver en Aalborg-fejl blev omsat til i en sidste

GOG-scoring, ja, selv Aalborg-fejl, man naesten ikke kan kalde fejl, resultered­e i GOG-succes.

Vi er ikke tilfredse. Vi har slået en stor dej op, og det brød har vi ikke kunnet bage. Simpelthen. RENÉ ANTONSEN, AALBORG HÅNDBOLD

Marchen mod guldet

Groft sagt duftede anden halvlegs åbning af alt det, der har sikret GOG en urokkelig plads i håndboldhi­storien – fuld fart fremad uden bekymringe­r. Simon Pytlick og Jerry Tollbring var to af dem, der gik forrest i marchen mod guldet, og deres gestikuler­ende jubelscene­r op mod det gule hjørne afslørede, at det i hvert fald ikke var hjemmehold­et, der havde momentum.

GOG bragte sig foran med syv mål, og det forspring

kunne end ikke en suveraen Mads Hoxer fra Aalborg gøre noget ved. Derfor vandt GOG det niende mesterskab i klubhistor­ien og sikrede sig dermed adgang til Champions League fra naeste saeson.

Spørgsmåle­t er, om Aalborg Håndbold også skal deltage i Europas bedste klubturner­ing. Det vil et wildcard i løbet af de kommende uger afgøre. I den periode kan Aalborg-anfører René Antonsen og co. taenke over, hvorfor Danmarks dyreste håndboldsp­illertrup for andet år i traek mislykkede­s i finalekamp­ene.

»Vi er ikke tilfredse. Vi har slået en stor dej op, og det brød har vi ikke kunnet bage. Simpelthen. Vi har ikke praesteret godt nok. Vi skal finde ud af, hvordan fanden …,« sagde René Antonsen, der baksede med at finde de rette forklaring­er.

»Over hele saesonen har vi ikke vaeret gode nok. Vi har misset mange chancer, har haltet på mange parameter og mistet momentum, fordi mange spillere har vaeret ude og inde.«

René Antonsen tilføjede med et suk:

»Men GOG var bedst naesten fra start til slut i dag. Vi var ellers favoritter i en tredje og sidste finale på hjemmebane, men det kunne vi ikke leve op til. Tillykke til GOG.«

 ?? ?? GOG's Simon Pytlick scorede ni mål i lørdagens finale. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
GOG's Simon Pytlick scorede ni mål i lørdagens finale. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
 ?? ?? Cheftraene­r Nicolej Krickau har stået i spidsen for GOG for sidste gang i denne omgang. Foto: Bo Amstrup/
Ritzau Scanpix
Cheftraene­r Nicolej Krickau har stået i spidsen for GOG for sidste gang i denne omgang. Foto: Bo Amstrup/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark