Jyllands-Posten Søndag

Mestertrae­neren er vaek om lidt, men GOG har stadig ikke afløseren parat

Med fem uger til opstart i naeste saeson har GOG stadig ikke praesenter­et manden, der skal afløse Nicolej Krickau. Først skal der festes, lyder det fra direktøren.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Nicolej Krickau skal huske at nyde sin weekend.

Allerede på mandag skal GOG’s guldtraene­r til møde i Flensburg-Handewitt, den tyske storklub, der fra den 1. juli er danskerens nye arbejdsgiv­er efter seks år på Sydfyn.

»Der er lidt at se til dernede,« lød det kortfattet lørdag eftermidda­g fra Nicolej Krickau med skjult henvisning til, at legenden Lars Christians­en for nylig blev fyret som sportsdire­ktør.

Den tid, den udfordring. På nuvaerende tidspunkt har Nicolej Krickau meget at glaede sig over. Omringet af sine børn gik den 36-årige håndboldtr­aener rundt på det blå halgulv i Gigantium i Aalborg med titlen som dansk mester for andet år i traek – den fjerde pokal i sin tid i GOG.

Og som noget naer den eneste med tilhørsfor­hold til GOG holdt han faktisk følelserne i ro efter finalesejr­en over Aalborg.

»Du skal ikke stille mange spørgsmål, for så tipper det for mig. Men jeg har kaempet som en vanvittig hele ugen for at holde følelserne i stiv arm. GOG er en klub, der betyder så meget for mig. Der var intet, jeg hellere vil, end at slutte af i GOG med et mesterskab, men jeg kunne ikke vaere i det, hvis de følelser tog overhånd. Det har vaeret svaert i finaleseri­en,« sagde Nicolej Krickau efter triumfen på 37-33 i den tredje og afgørende finale.

Greb om kampen

»Vi har ledt efter en toppraesta­tion i de første to finaler, men den fik vi i dag. Vi fik greb om det fra start, tog initiative­t og understreg­ede, at vi gennem hele saesonen har vaeret et outstandin­g angrebshol­d, der kan gøre alle hold i Europa rundtosset.«

Det har vaeret en lang saeson med godt 60 kampe, der runder seks års arbejde af i GOG. Hvordan kommer du til at lukke dette ned og lade op til naeste omgang i Tyskland?

»Jeg skal vaere sammen med min familie. Jeg har virkelig ikke vaeret meget hjemme de seneste uger, ja, faktisk det meste af saesonen, så det glaeder jeg mig rigtig meget til. Vi skal have nogle gode stunder sammen,« sagde han og tilføjede:

»Og så skal guldet fejres på GOG-maner. Jeg er jo blevet en del af en kultur og et faellesska­b, der er gode til at feste og fejre hinanden. Jeg ser frem til at give nogle ord til de spillere, der har vaeret her og sat et aftryk og skal videre.«

Nicolej Krickaus chef er et par uger endnu Kasper Jørgensen, og direktøren havde selvsagt midt i guldfesten ikke lyst til at tale om naeste saesons udfordring­er. For GOG har endnu ikke praesenter­et Nicolej Krickaus afløser, der allerede om godt fem uger skal stå klar til at tage imod naeste saesons trup. Den tid, den udfordring. Kasper Jørgensen glaedede sig derimod over mesterskab­et, og det faktum, at GOG igen skal deltage i Champions League.

»Champions League er fantastisk, og det er et fantastisk springbrae­t for os, at vi skal spille alle de sjove kampe igen. Vi skal nok få sat et godt hold sammen,« sagde direktøren.

Kasper Jørgensens nye traener, hvem end det bliver, skal forsøge at gøre det, som Nicolej Krickau har vaeret vant til saeson efter saeson – at skabe et nyt storhold efter flere klassespil­leres farvel. Lasse Møller, Niclas Kirkeløkke, Oscar Bergendahl, Mathias Gidsel, Emil Jakobsen, Gøran Søgard Johannesse­n og Thorbjørn Bergerud er blot nogle af de navne, der inden for de seneste år har forladt GOG.

Alligevel er det hver gang lykkedes at mønstre et medaljehol­d, og det bliver også opgaven, når bl.a. Simon Pytlick, Jerry Tollbring og Lukas Jørgensen nu siger farvel.

»Inden denne saeson fortalte alle os, at vi ikke havde en chance, fordi vi havde mistet Mathias Gidsel og flere andre. Nu er vi pokalmestr­e, danske mestre og kvartfinal­ister i Champions League. Mon ikke vi klarer os naeste saeson også?« lød det fra Kasper Jørgensen.

Hvor langt er du fra at kunne praesenter­e en ny traener?

»Vi er i dialog. Nu fester vi, og så arbejder vi videre med en traener i morgen.«

SENESTE 10 ÅRS DANSKE MESTRE

2023: GOG 2022: GOG 2021: Aalborg 2020: Aalborg 2019: Aalborg 2018: Skjern 2017: Aalborg 2016: Bjerringbr­o-Silkeborg 2015: KIF Kolding 2014: KIF Kolding

Nu er vi pokalmestr­e, danske mestre og kvartfinal­ister i Champions League. Mon ikke vi klarer os naeste saeson også? KASPER JØRGENSEN, DIREKTØR, GOG

hurtighed og skarpe aflevering­er.

De to Viborg FF-profiler kan dog ende i andre danske klubber, eksempelvi­s kan det taenkes, at FC København smider et bud på Anton Gaaei, hvis Elias Jelert bliver solgt. Og en angriber som Elias Achouri kunne vaere attraktiv for eksempelvi­s Brøndby, der skal forstaerke sig, hvis klubben vil med op blandt de store igen.

Unge talenter

I Farum er de vant til at skibe de største talenter afsted efter kort tid, og ikke meget tyder på, at FC Nordsjaell­and er i stand til at holde på hurtigløbe­ren Ernest Nuamah. Denne sommer har klubben desuden en forsvarssp­iller som et varmt salgsobjek­t i Adamo Nagalo.

Også AGF kan taenkes at få kroner i kassen for den tyske stopper Yann Aurel Bisseck, der i sin tid blev lejet i FC Köln, kom tilbage efter en laengere skadespaus­e og siden har bevist sig som en af de staerkeste forsvarssp­illere i ligaen. Tilmed er han ekstremt god med fødderne og tør lege angriber og driblekong­e laengere fremme på banen.

Også et par af de andre provinsklu­bber råder over interessan­te salgsemner. I Randers FC har nordmanden Lasse Berg Johnsen leveret på et stabilt højt niveau som central midtbanema­nd, siden han i januar 2021 blev hentet i Raufoss, og selv om han ikke ryger til en europaeisk storklub, kan han sagtens traede et skridt op med et skifte til en stor skandinavi­sk klub, måske endda en af de danske med større lønbudgett­er. I Odense har storklubbe­rne for laengst noteret sig Yankuba Mintehs boldbehand­ling, og den lille gambier kan snart vaere fortid i klubben, selv om han kun har spillet en saeson som senior og uden for banen har haft sine problemer med discipline­n.

Et sikkert kort til sidst

Og så har vi endda gemt en af de mest sikre på transferla­ndkortet til sidst: FC Midtjyllan­ds kantangrib­er Gustav Isaksen, som naermest egenhaendi­gt har sørget for, at FC Midtjyllan­d har haft en slagkrafti­g offensiv i en skuffende saeson med en plads i nedrykning­sslutspill­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark