Jyllands-Posten Søndag

Et helt hold af stjerner er på vej vaek fra Superligae­n

Isaer 11 spillere kan indbringe de danske topklubber bunkevis af millioner i løbet af sommeren.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk De kan smutte denne sommer

Kan du huske Simon Adingra? Har du glemt, at Jens Stage knoklede rundt i FC København? At AGF havde den dynamiske Albert Grønbaek på midtbanen? Og hvad med FC Midtjyllan­ds brasilians­ke elegantier Evander? Det er allerede laenge siden, ikke? Nu står et helt hold af superspill­ere klar til også at forlade dansk fodbold.

Hukommelse­n er kort i fodbold. Spillere kommer og går. Sidste sommer forlod blandt andre Raphael Onyedika (Club Brugge), Simon Adingra (Brighton), Pep Biel (Olympiakos), Jens Stage (Werder Bremen), Albert Grønbaek (Bodø/Glimt) og Rasmus Carstensen (KRC Genk) den danske Superliga for anslået 275 mio. kr. I januar i år blev dansk fodbold desuden laenset for Victor Kristianse­n (Leicester City), Ousmane Diomande (Sporting CP), Evander da Silva Ferreira (Portland Timbers), Andreas Schjelderu­p (Benfica) og Anders Dreyer (Anderlecht) for yderligere cirka 350 mio. kr.

Når transfervi­nduet smaekker op midt i juni, kigger de danske Superligak­lubber på ny ud på en markedspla­ds, der kan tilføre de største klubber voldsomme millionbel­øb.

Trods et farvel til alle de ovennaevnt­e har dansk fodbold igen bevist, at ligaen er det perfekte sted for unge talenter at udvikle sig til navne, som de store klubber gerne smider store summer efter. Efter en af de mest haesblaese­nde og underholde­nde saesoner i Superligae­n har adskillige baerende profiler gjort så meget opmaerksom på deres evner, at de ikke bliver laenge i dansk fodbold.

Københavns­ke guldfugle

I januar solgte FC København venstrebac­ken Victor Kristianse­n til Leicester City for over 100 mio. kr., men klubbens sportschef Peter Christians­en har i Elias Jelert en ung højreback, som kan forventes at indbringe lige så meget. Elias Jelert har fået et veritabelt gennembrud i FC København

på kort tid, og han er tilmed kommet med på det danske A-landshold. Han er 20 år.

I det københavns­ke mål har den maskeklaed­te polak Kamil Grabara øget sin vaerdi betragteli­gt, efter at han med en raekke stabile praestatio­ner på højt niveau har sørget for at holde københavne­rne til i mesterskab­skampen. Han har ganske enkelt vaeret kampafgøre­nde i adskillige opgør, hvor FC København har haft det vanskeligt i spillet ude på banen.

Et tredje salgsobjek­t i FC København kan blive islaending­en Hákon Arnar Haraldsson, en moderne og kreativ offensiv midtbanesp­iller, som alene i kraft af sin nationalit­et sikrer en kommende arbejdsgiv­er stor arbejdsmor­al. Unge islandske spillere med højt niveau er eftertragt­ede.

Viborg-emner

Overraskel­sen Viborg FF har også navne, der kan få større klubber til at fugte laeberne med tungespids­en. I angrebet tuneseren Elias Achouri, der i flere glimt har vist sine uforlignel­ige evner som chanceskab­er og afslutter, og ikke mindst højrebacke­n Anton Gaaei, der ikke er langt efter Elias Jelert i FC København. Begge er uhyre staerke på modstander­nes halvdel med deres

 ?? ?? Yann Aurel Bisseck fra AGF ventes at skifte til en større klub i sommer. Her rager han op mod Brøndby IF. Foto: Jens Dresling
Yann Aurel Bisseck fra AGF ventes at skifte til en større klub i sommer. Her rager han op mod Brøndby IF. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark