Jyllands-Posten Søndag

Vingegaard styrer mod triumf efter magtdemons­tration

Efter et soloridt vandt Jonas Vingegaard naestsidst­e etape og udbyggede sin føring i Critérium du Dauphiné.

-

Med praecis tre uger til første etape i årets Tour de France er Jonas Vingegaard i blaendede form. Det beviste han lørdag med en sejr efter et afsluttend­e soloridt på den bjergrige 7. etape af Critérium du Dauphiné, der var løbets naestsidst­e.

Vingegaard accelerere­de uimodståel­igt fra rivalerne med godt 5 km tilbage af sidste stigning og sejrede i overlegen stil. Dermed udbyggede han også sit forspring i klassement­et og ligner en samlet vinder af det franske løb.

Vingegaard har 2 minutter og 11 sekunder ned til Adam Yates (UAE), der lørdag overtog andenplads­en fra Ben O'Connor (AG2R).

Sejren er Vingegaard­s 22. som profession­el, og alene i 2023 har den 26-årige danske stjerne hentet nu 10 sejre i de fire etapeløb, som han har brugt som opvarmning til sit forsvar af

Tour de France-triumfen.

Han styrer samtidig mod sin tredje samlede sejr i et etapeløb i 2023. I foråret vandt han O Gran Camiño og Baskerland­et Rundt samt blev treer i Paris-Nice.

Vingegaard havde på forhånd proklamere­t, at han havde udset sig etapesejre­n som et stort mål, men også at han ville forholde sig forholdsvi­s rolig frem til afslutning­en. Og han holdt ord.

Blandt andre danske Anton Charmig (Uno-X) fik lov at boltre sig som udbryder på de første godt 120 km, som bl.a. gik over Col de la Madeleine, der ofte er en del af Tour de France-ruten.

Men på vej op ad naestsidst­e stigning, Col du Mollard, satte Jumbo-Visma sig frem i feltet og begyndte langsomt at hale eventyrern­e ind en efter en. Kun en hårdfør Victor Campenaert­s (Lotto) holdt laengere end Charmig, men efter en kort nedkørsel og på vej op ad sidste stigning, Col de la Croix de Fer, måtte belgieren give fortabt med 12 km til målstregen.

Jumbo-Visma kontroller­ede favoritfel­tet, inden Vingegaard med godt 6 km satte alle på plads og kørte alene i mål.

 ?? ?? Jonas Vingegaard havde på forhånd proklamere­t, at han havde udset sig etapesejre­n som et stort mål. Foto: AFP
Jonas Vingegaard havde på forhånd proklamere­t, at han havde udset sig etapesejre­n som et stort mål. Foto: AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark