Jyllands-Posten Søndag

Swiatek vandt for tredje gang

-

Tennisspil­leren Iga Swiatek slog lørdag sin status som dronning af gruset fast, men praestatio­nen var langt fra problemfri.

Med en sejr på 6-2, 5-7, 6-4 over tjekkiske Karolina Muchova tog den 22-årige polak således sin tredje triumf i grand slam-turneringe­n French Open.

Verdensett­eren var efter en time foran 6-2, 3-0 og på kurs mod en knusende sejr, men Muchova bed fra sig og skabte en meget afvekslend­e og spaendende finale.

Der var også en del fejl i løbet af den knap tre timer lange finale, og slutteligt vandt Swiatek kampen, da Muchova til et dybt suk fra publikum lavede en dobbeltfej­l.

Muchova står noteret for en af meget få sejre over Swiatek på grus, men den sejr ligger fire år tilbage, og efter bare 10 minutter af lørdagens finale lignede det langt fra en overraskel­se i Paris.

Verdensett­eren kom således blaesende ud på Court Philippe-Chatrier og bragte sig foran 3-0, inden Muchova

nåede at svinge ketsjeren saerligt mange gange i sin første grand slam-finale nogensinde.

Efter mindre end tre kvarter var Swiatek foran med et saet, og bare et kvarter senere var hun også oppe 3-0 i andet saet og på vej mod en suveraen sejr.

Muchova havde indtil da virket i total vildrede og blottet for selvtillid. Men efterfølge­nde valgte hun tilsynelad­ende at slippe tøjlerne og give los, og det gav et skift i momentum.

Det skyldtes ikke mindst, at Swiateks serv var forfaerdel­ig ringe i sidste del af andet saet.

Swiatek råbte sine frustratio­ner ud i starten af tredje saet, da nedturen fortsatte med to hurtige partier til Muchova. Og det hjalp muligvis.

I hvert fald fik storfavori­tten vendt skuden og tog tre partier i traek.

Muchova kaempede sig foran 4-3, men Swiatek havde den sidste og afgørende skarphed samt ikke mindst stabilitet til forskel fra Muchova.

 ?? ?? Polakken Iga Swiatek vandt lørdag for tredje gang French Open i tennis. Foto: Thomas Samson/AFP
Polakken Iga Swiatek vandt lørdag for tredje gang French Open i tennis. Foto: Thomas Samson/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark