Jyllands-Posten Søndag

10-års jubilaeum for Aarhus City Halvmarath­on

Søndag løbes der halvmarato­n i byens gader, hvorfor der i perioder vil vaere lukket for trafikken i store dele af midtbyen.

- MATHIAS OLEANDER mathias.barrit@jp.dk

Knap 9.500 mennesker stiller klar til start, når der søndag skal løbes halvmarato­n i Aarhus’ gader.

Jeanette Boye Sørensen, eventchef ved Aarhus Motion, oplyser, at der er mange tilmelding­er i slutspurte­n, og derfor kan tallet stadig nå at aendre sig.

Årets halvmarato­n er 10års jubilaeum for løbet, og noget tyder på, at folk deltager med glaede.

»Vi oplever en kaempe interesse for løbet i år. Sidste år var en slags genstart efter corona, så nu er vi sådan rigtigt begyndt at komme i gang igen,« siger Jeanette Boye Sørensen.

Undervejs i løbet står 1.200 frivillige klar til at hjaelpe med at afvikle eventet. De skal bl.a. hjaelpe med at uddele startnumre, vaeske og hjaelpe løberne med at finde vej på ruten.

På grund af de mange løbere vil dele af byen vaere lukket for trafik. Det er derfor en god idé at planlaegge i god tid, hvis man skal rundt i byen i løbet af søndag.

Under hele løbet vil Ringgaden vaere åben og kørsel til/fra faergehavn­en er mulig via Marselis Boulevard.

Det har vaeret varmt i den seneste tid. Og det kan få alvorlige konsekvens­er, hvis kroppen ikke får nok vaeske under et halvmarato­n. Derfor har Aarhus Motion også stillet ekstra remedier til rådighed for løberne.

»Vi har gjort ekstra vaeske klar ude på depoterne rundt om på ruten,« oplyser eventchefe­n.

»Desuden har vi stillet haveslange­r op ni steder på ruten, så man har mulighed for at blive kølet ned. Det bliver nemlig varmt, så det er vigtigt, at folk husker at drikke,« siger Jeanette Boye Sørensen.

Derudover er der et beredskab bestående af laeger, sygeplejer­sker og samaritter, der står klar til at gribe ind med det samme, hvis uheldet skulle vaere ude.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark