Jyllands-Posten Søndag

ET UNIKT FORSØG MED OL-HELT

- PETER ROSENDAL, WEEKENDRED­AKTØR

Den 27-årige Inna er sexarbejde­r taet ved fronten i Ukraine. »Vores soldater har brug for os,« siger hun.

Hvad sker der egentlig med kroppen, når den bliver aeldre? Og kan man løbe fra alderen, hvis man fortsaette­r med at motionere livet igennem? Disse spørgsmål vil en af Danmarks største sportsatle­ter gennem tiderne, OL-guldvinder­en Eskild Ebbesen, gerne vaere med til at besvare. Han har derfor stillet sin krop til rådighed i et helt unikt fysiologis­k eksperimen­t.

Der er nok ingen tvivl om, at direktøren for Arkitektfo­reningen, Lars Autrup, traeder en del jyder over taeerne, når han revser boligområd­et Lille Dalby Bakker i Hedensted, som han har besøgt sammen med journalist Jamilla Sophie Alvi. »Når du lander i et nybyggerom­råde – det kan vaere her eller i Vejle eller ved Silkeborg eller uden for Aarhus – så kan du ikke finde rundt. Det hele ligner hinanden, og der mangler orienterin­gspunkter. Vi er ved at lave et orienterin­gsløst samfund,« siger Lars Autrup.

Og når vi nu er ved nybyggeri, så gør journalist Uffe Christense­n status over Storebaelt­sforbindel­sen, der i disse dage kan fejre sine første 25 år med biltrafik. Mange danskere ytrede i sin tid stor modstand mod danmarkhis­toriens største anlaegspro­jekt. I dag er det nok i de faerreste, der kunne undvaere forbindels­en, der roses for at have bundet landet bedre sammen.

Jyllands-Postens korrespond­ent Thea Pedersen har mødt tre sexarbejde­re i Ukraine. Kvinderne fortaeller, hvorfor de mener, at de udfører en nødvendig og samfundsny­ttig opgave taet ved fronten.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark