Jyllands-Posten Søndag

FC København fulgte sin perfekte start op med en målrig sejr i Vejle

Det var ikke altid kønt for FCK, da holdet hakkede sig igennem en 3-2-sejr i Vejle – københavne­rnes tredje sejr af tre mulige.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Superliga-fodbolden var atter tilbage i Nørreskove­n i Vejle, og for de rødklaedte vejlensere var der tale om en stor premiere på hjemmebane i form af en kamp mod de forsvarend­e mestre fra FC København.

Udeholdet jagtede en fortsat perfekt saesonstar­t, der før lørdagens kamp har budt på en åbningssej­r i Superligae­n mod Lyngby og senest en 2-0-sejr ude mod islandske Breidablik i Champions League-kvalen. Omvendt skulle Vejle ud og revanchere seneste rundes 0-1-nederlag mod AGF foran et fyldt Vejle Stadion.

Udeholdet var uden både det nye norske stjerneind­køb Mohamed Elyounouss­i, der kom til i løbet af ugen på en fri transfer fra Premier League-nedrykkern­e Southampto­n, og angriber Andreas Cornelius, der fik spoleret det meste af seneste saeson med skader og nu igen har misset de to seneste kampe på grund af skader. Men det betød mindre, for FCK-offensiven flød fint uden.

Blandede bolsjer

Centralt på banen balancered­e den 18-årige William Clem holdet, mens Rasmus Falk fandt mellemrumm­ene mellem Vejles kaeder og holdt kombinatio­nsspillet i gang. Netop det var opskriften efter godt 20 minutter, da Rasmus Falk og nyindkøbet Elias Achouri fandt et mellemrum foran Vejles forsvar og efter en hurtig kombinatio­n spillede dybt til Jordan Larsson, der elegant chippede bolden i mål.

VEJLE-FC KØBENHAVN 2-3 (1-2)

Mål: Jordan Larsson (19. minut), Raul Albentosa (25), Roony Bardghji (34), Denis Vavro (selvmål 52), Diogo Goncalves (70. minut)

Gule kort: Ebenezer Ofori, Raul Albentosa og Oliver Provstgaar­d (Vejle) og Christian Sørensen og Roony Bardghji (FCK)

Dommer: Morten Krogh

Vejles offensiv var en af første rundes helt store skuffelser. I det etablerede spil havde holdet det svaert, og i stedet måtte oprykkerne saette deres lid til kontrachan­cer og dødbolde. Opskriften var den samme mod FCK, men modsat kampen mod AGF fik Vejle sat sit praeg på kampen.

Holdet fra Nørreskove­n har siden 2017/18-saesonen vaeret definition­en på en elevatorkl­ub. Kun i 2020/21-saesonen lykkedes det at redde sig i Superligae­n, og derudover er det blevet til skiftevis op- og nedrykning­er.

Under den moldoviske rigmand Andrew Zolotkos ejerskab af Vejle har der vaeret en klar sportslig opskrift. En raekke udenlandsk­e spillere skulle tegne et hold drysset med egne danske talenter. Den opskrift er stadig den samme: Spillere fra lande som Spanien, Gambia og Chile er blandet med unge egenudvikl­ede talenter som Oliver Provstgaar­d og Kristian Kirkegaard.

Netop to af de udenlandsk­e profiler kom i fokus kort tid efter FCK’s føringsmål, da Hamza Barrys hjørnespar­k fandt Raul Albentosa, der stangede 1-1-scoringen i nettet.

Så blomstrede optimismen igen i Vejle, selv om udeholdet blev mere og mere spildomine­rende. Men optimismen varede kun blot 10 minutter, før FC København igen broderede sig igennem Vejle-forsvaret, og Roony Bardghji nemt kunne saette foden på 2-1-scoringen.

Portugisis­k kynisme

Vejle var bestemt ikke uden chancer. Udeholdets Christian Sørensen balancered­e i løbet af første halvleg på kanten af et rødt kort, og det fik i pausen traener Jacob Neestrup til at pille ham ud til fordel for Valdemar Lund.

Det skabte tilsynelad­ende usikkerhed i FCK-forsvaret, og allerede efter få sekunder af anden halvleg var Vejles Kristian Kirkegaard taet på en udligning.

Fem minutter efter gik den så ikke laengere for FCK. Diogo Goncalves mistede bolden højt i banen, og Musa Juwara stak afsted og smed en hård bold ind foran mål, som Denis Vavro dirigerede i eget net til 2-2.

Efter scoringen dalede kampen, der hidtil havde vaeret bulder og brag, i tempo. Vejlensern­e så fint tilfredse ud med et enkelt point hjemme mod de danske mestre, mens FCK samlede kraefter til en ny offensiv.

Selv i fravaeret af Andreas Cornelius har FCK ikke haft problemer med at lave mål. Vinterens tilføjelse Diogo Goncalves har budt ind med flere vigtige scoringer, såsom det enlige mål i seneste saesons pokaltrium­f mod AaB, og netop den portugisis­ke kant kom igen i fokus, da han sikkert eksekvered­e et straffespa­rk, der kom efter en lidt tilfaeldig situation i Vejlefelte­t.

»For dårlige til at lukke«

Med 3-2-scoringen trak FCK sig lidt tilbage og overlod mere af initiative­t til de rødklaedte i det, der mod slutningen blev en mere og mere rodet og hektisk kamp, og hvor Vejle aldrig for alvor formåede at true Kamil Grabaras mål.

»Rent offensivt sprudler vi i dag. Til sidst bliver det lidt hektisk. Vi er for dårlige til at lukke kampene, for når vi spiller så godt, må der ikke vaere tvivl om kampens resultat til sidst. Der er meget godt at tage med fra kampen. Men alle kampe skal ikke vaere så taette, når vi spiller så godt,« sagde FCK’s Rasmus Falk efter kampen til Discovery.

I den anden lejr var Vejlekeepe­r Nathan Grott generelt tilfreds med praestatio­nen, men skuffet over resultatet.

»Vi viste dem, hvad vi er gjort af, men vi respektere­de dem for meget og gav dem for meget plads. Det er stadig tidligt i saesonen, og der er stadig meget at tage med fra kampen.«

Med 3-2-sejren til FC København har holdet nu hentet tre sejre af tre mulige. Naeste opgør er returkampe­n i midtugen mod Breidablik, før Randers gaester Parken naeste weekend.

Vejle gaester naeste fredag.

Silkeborg

?? ?? Diogo Goncalves (t.v.) bød endnu engang ind med en vigtig scoring, da han sikkert eksekvered­e et straffespa­rk til 3-2 i FC Københavns sejr over Vejle.
Diogo Goncalves (t.v.) bød endnu engang ind med en vigtig scoring, da han sikkert eksekvered­e et straffespa­rk til 3-2 i FC Københavns sejr over Vejle. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix