Sent mål og rødt kort i duellen mellem to nedrykkere

Nicklas Helenius sikrede AaB’s sejr over AC Horsens.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk Mål Rødt kort

Superliga-fodbold er byttet ud med 1. division for både AaB og AC Horsens, efter de i seneste saeson begge trak det korteste strå i nedrykning­skampen med Lyngby.

Lørdag spillede klubberne saesonens anden kamp, da ”Den Gule Fare” gaestede Aalborg i det, der langt hen ad vejen duftede mere af Superliga end af 1. division både på og uden for banen. AaB’s stemningst­ribune var fyldt til bristepunk­tet, og på banen udgjorde Lars Kramer og Rasmus Thelander stadig stammen på holdet sammen med AaB-drengene Lucas

Andersen og Nicklas Helenius, der skal banke mål ind og sikre en hurtig tilbageven­den til Superligae­n.

I seneste saesons nedrykning­sspil var der ikke tvivl om, hvem der var det staerkeste af de to mandskaber. Begge opgør endte med knusende sikre 4-0-sejre til aalborgens­erne, og kiggede man på de første 10 minutter, må man have frygtet en gentagelse i Horsens-lejren. Men en saerdeles veloplagt Matej Delac i Horsens-målet sørgede med en håndfuld store redninger, inklusiv et straffespa­rk fra Allan Sousa, for, at udeholdet kunne gå til pause med 0-0.

Drama til sidst

AC Horsens havde ikke meget at skyde med i kampen.

I stedet var det op til AaB at

AAB-AC HORSENS 1-0 (0-0)

skabe kampen og saette tempo. Men hjemmehold­et sled med at holde kadencen, og som tiden gik, blev der mere og mere tyst på Aalborg Stadion.

Mod slutningen satsede AaB mere og mere på et forløsende mål, og kort før tid gav det pote, da Nicklas Helenius pandede bolden i mål.

End ikke et rødt kort til allersidst kunne forhindre AaB i at tage saesonens anden sejr. Modsat har AC Horsens nu tabt saesonens to første kampe.

1-0: Nicklas Helenius (88)