Jyllands-Posten Søndag

DRØMMEHUS OG BOTILBUD

- PETER ROSENDAL, WEEKENDRED­AKTØR

Jyllands-Postens medarbejde­re fik deres sag for, da de for første gang tog på en laengere tur i elbil fra Aarhus til København. For hvor skal man lade op? »Det er en af de mest groteske sager, jeg har oplevet,« har Venstre-politikere­n Michael Aastrup Jensen tidligere sagt. Han er én af de politikere, der har hevet problemsti­llingerne fra en boligsag i Randers op på minister-niveau. I 2016 købte Karina Pedersen et nybygget hus. Kort efter stod hun i byggesjusk til halsen. Byretten har sidenhen slået fast, at Marsh McLennan Agency, der stod for den lovpligtig­e byggeskade­forsikring, skal betale 1,5 mio. kr. for udbedring af skaderne, men firmaet naegter at vaere rette sagsøgte og har anket til landsrette­n. I dag kan journalist­erne Louise Bruun Høfler og Daniel Lingren afsløre, at Karina Pedersen i sagsforløb­et er blevet opfordret af en ansat i firmaet til at snyde og skjule drømmehuse­ts mange fejl.

»Hej far, er jeg maerkelig?« spurgte højgravide Marie og faldt om. I dag kaemper Børge Viggo Nielsen for at passe sin datter med en svaer hjerneskad­e. Det har vaeret en hård kamp, for personalet på et af datterens bosteder blev udskiftet konstant, og flere af dem var uprøvede vikarer, som ikke havde forstand på hjerneskad­er, mener Børge Viggo Nielsen. Han har gjort det til sit livs mission at sørge for datteren. Det har de fået at føle inde på Københavns Rådhus. Jyllands-Postens graver-redaktion har set naermere på sagen.

Og laes også om forfatter Søren Baastrups seneste true crime-bog ”Dybeste mørke skjuler mit ansigt”, der beskriver 12 uopklarede drab i Danmark i nyere tid. Journalist Uffe Christense­n har talt med forfattere­n.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark