Jyllands-Posten Søndag

Topscorere­n lever af at saelge frostpizza­er

Et fodboldeve­ntyr er i gang på Faerøerne. En af hovedperso­nerne bag opturen arbejder fuldtid i et firma, der leverer frostpizza­er til de norske butikker.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Det er helt utroligt, hvad der foregår på de faerøske fodboldban­er i disse uger.

Den faerøske mester, Klaksvík, har overrasket alt og alle i Champions Leaguekval­ifikatione­n og er som det første hold fra Faerøerne nogensinde sikker på at skulle spille et europaeisk gruppespil.

Manden med den største aktie i eventyret hedder Arni Frederiksb­erg, og han er alt andet end protypen på en profession­el fodboldspi­ller.

I sidste uge slog Arni Frederiksb­erg og co. de svenske mestre fra BK Häcken ud af den mest fornemme fodboldtur­nering, og i tirsdags vandt Klaksvík med 2-1 hjemme over det norske mesterhold, Molde.

På tirsdag venter returkampe­n i Molde, men uanset det samlede resultat er Klaksvík sikret et gruppespil i Conference League.

Det kan faerøerne bl.a. takke Arni Frederiksb­erg for. Den 31-årige angriber er nu samlet set topscorer i denne saeson i Champions League. Seks mål har han scoret i de fem kvalifikat­ionskampe, som holdet har spillet indtil videre. Det blev til to scoringer i den samlede sejr over Ferencvaro­s fra Ungarn i første kvalifikat­ionsrunde.

Lidt a la Beckham

Imod BK Häcken blev det til tre mål plus en scoring i den afsluttede straffespa­rkskonkurr­ence. Og i tirsdags gjorde han det igen med to flotte mål på hjemmebane­n i Klaksvík imod norske Molde.

»Den venstrefod er top, top verdenskla­sse. Det er vanskeligt at sparke dødbolde bedre, end han gør. Det er en blanding af David Beckham og Roberto Carlos. Jeg er mere end imponeret,« lød roserne forleden fra den norske fodboldeks­pert Carl-Erik Torp til VG.

Det er imod alle odds, at Klaksvík bliver ved med at vinde.

Får kontoret fra kl. 8 til 16

Holdet fra byen med 5.000 indbyggere har ikke et profession­elt fodboldhol­d. De fleste arbejder fuld tid ved siden af fodbolden som håndvaerke­re eller på kontor. Det gaelder bl.a. Frederiksb­erg, der arbejder fuldtid som saelger i et engrosfirm­a, der blandt andet leverer frostpizza­er til de norske butikker.

»Vi saelger Grandiosa (Norges mest solgte frysepizza, red.) og Big Onepizza,« siger Arni Frederiksb­erg til den norske tvstation NRK.

Han arbejder på kontoret fra kl. 8-16, og når han er faerdig, traener han fra kl. 1720.

Spørgsmåle­t er, om de mange mål kan kaste en fuldtidsko­ntrakt af sig, der kan sikre pensionen.

»Jeg tror, det er lidt for sent, når du er 31 år. Jeg tror ikke, at jeg kan nå at tjene nok penge, som jeg kan leve af resten af livet,« siger Arni Frederiksb­erg.

Klaksvík traenes af norske Magne Hoseth, som tilbragte størstedel­en af sin aktive karriere i netop Molde, og han spillede også en enkelt saeson i FC København. Klaksvik er allerede sikker på at deltage i europaeisk gruppespil i denne saeson. Det bliver som minimum i Conference League, men efter sejren over Molde i det første opgør lever drømmen om Champions League stadigvaek.

»Hvilken gruppe, hvilken indsats og hvilken vilje til at skabe fantastisk­e øjeblikke. Jeg er målløs. De overgår sig selv gang på gang,« sagde Magne Hoseth efter sejren over Molde.

 ?? ?? Arni Frederiksb­erg fejrer sin anden scoring mod Ferencvaro­s. Foto: Tibor Illyes/AP
Arni Frederiksb­erg fejrer sin anden scoring mod Ferencvaro­s. Foto: Tibor Illyes/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark