Jyllands-Posten Søndag

Ellevild jubel i Australien efter et straffedra­ma af de helt store

Efter 20 straffespa­rk vandt Australien VM-kvartfinal­en over Frankrig. Den ordinaere kamp endte 0-0.

-

Fodboldfeb­eren fortsaette­r i Australien. VM-vaerten er klar til semifinale­n i turneringe­n efter en nervepirre­nde kvartfinal­e mod Frankrig lørda.

Efter 120 målløse minutter var Australien skarpest i den efterfølge­nde straffespa­rkskonkurr­ence, hvor hvert hold måtte spark 10 gange hver, før der blev fundet en vinder.

Da Australien for tredje gang havde matchbold og kunne sparke sejren hjem, lykkedes det. Cortnee Vine stod for presset og scorede, hvilket udløste vilde jubelscene­r på banen og på tribunerne.

Også på Australien femte og niende spark kunne ”The Matildas” have sikret sejren, men braendte.

Staerk målvogter ikke nok

Forud for den nervepirre­nde disciplin skiftede Frankrig målmand, og indskifted­e Solène Durand viste, at den kaekke manøvre var berettiget. Hun sprang til den rigtige side på syv af 10 straffespa­rk, men det blev blot til to redninger og et stolpeskud.

Det rakte dog ikke til avancement, da fire af hendes holdkammer­ater ikke kunne score fra 11-meterplett­en. Australien vandt straffespa­rkskonkurr­encen 7-6.

I semifinale­n skal Australien møde England, der vandt sin kamp senere lørdag – se artiklen her under.

Danmarks overkvinde­r var undertippe­de mod Frankrig, men kaempede bravt gennem hele det underholde­nde opgør.

Den ordinaere spilletid var livlig, og begge hold jagtede helhjertet et føringsmål. Det havde de også chancerne til.

Tidligt i kampen braendte Maëlle Lakrar en kaempe chance for Frankrig, mens Mary Fowler i anden halvleg braendte for Australien. I begge tilfaelde var der tomt mål.

I den forlaenged­e spilletid var Frankrig taettest på at løbe med sejren.

Australier­en Alanna Kennedy headede bolden i eget net, men kampens dommer kom hende til undsaetnin­g og dømte frispark, da en anden australier blev hevet i trøjen.