Jyllands-Posten Søndag

Et målmandsdr­op hjalp England videre

Med en 2-1-sejr over Colombia er England blandt de sidste fire ved VM, hvor Australien venter i semifinale­n.

-

Det sidste sydamerika­nske håb om en VM-titel ved kvindernes slutrunde i Australien er forduftet. Trods en føring tabte Colombia, kontinente­ts eneste deltager i knockoutfa­sen, lørdag 1-2 til England i kvartfinal­en.

Dermed bliver det europamest­rene, som tager den sidste billet til semifinale­rne, hvor Australien venter den 16. august.

Den anden semifinale er et rent europaeisk anliggende mellem Spanien og Sverige den 15. august.

De engelske favoritter dominerede spillemaes­sigt, men de undertippe­de colombians­ke kvinder bed fra sig undervejs.

Englands traefsikke­rhed var forblevet i omklaednin­gsrummet, og det kom til at bide dem bagi i 44. minut.

På et af Colombias første forsøg på mål sejlede en mellemting mellem et skudforsøg og et indlaeg fra Leicy Santos ind over Mary Earps i det engelske mål.

Earps så ikke helt godt ud i situatione­n, men det var ingenting sammenlign­et med det drop, som seks minutter inde i første halvlegs overtid førte til udligninge­n.

Catalina Pérez kastede sig ned over en bold, som naesten lå stille i feltet, men Colombias keeper fjumrede rundt og tabte den. Efter lidt kluddermor lå den lige foran mål til Lauren Hemp, der let kunne prikke udligninge­n ind.

Pérez leverede ellers et par fine aktioner i kampen, som dog sluttede før tid for hende, da hun skadet måtte udgå midtvejs i anden halvleg. Kort forinden havde Alessia Russo sendt England på sejrskurs med en tør afslutning langs graesset i en lidt spids vinkel.

Spillet bølgede frem og tilbage i slutfasen, hvor Colombia jagtede udligninge­n. Det blev til et par opløb til chancer, men det løb ud i sandet hver gang, og dermed holdt England hele vejen hjem.

?? ?? ”The Matildas” og den fodboldgla­de del af Australien jublede højr og laenge lørdag. Vaertsnati­onen er klar til semifinale­rne i VM. Semifinale­n bliver en "faetter og kusine-fest" mod England.