Jyllands-Posten Søndag

Må vi rive en koran på et rivejern?

-

For en uge siden var jeg vidne til en modig akt fremført af en endnu mere modig kvinde. Lige foran den iranske ambassade havde den dansk-iranske kunstner Firoozeh Bazrafkan taget opstilling med en koran, som hun rev i stykker på et gammeldags rivejern for at begrave stumperne i en urne til evig hvile.

Vi må jo stille de religiøse kraefter tilfredse, derfor tillader vi ingen afbraendin­g!

Dermed har imamerne fået deres vilje: Det er slut med at braende koraner af – det skader i øvrigt også klimaet.

Firoozeh Bazrafkan er, som hendes happening også viser, innovativ og eksperimen­terende, og hun viser med sit rivejern, hvad der venter kulturelit­en med Lars Løkke, Mette Frederikse­n og Jan E. Jørgensen, når de sammen med imamerne og OIC stikker hovederne sammen og udtaenker indskraenk­ninger i danskernes frihed. Det vil aldrig lykkes dem at saette danskerne på plads, for der er nemlig så mange måder at give sådanne forbud fingeren på – og de er morsomme: Må vi rive en koran på et rivejern?

Firoozeh Bazrafkans modige happening foran den iranske ambassade viser det så tydeligt: I kan ikke narre os. I kan ikke forhindre os i at give fingeren til alle forbud mod at protestere mod totalitaer undertrykk­else. Vi vil altid finde en måde at vise vores foragt og modstand mod alle tiltag, der begraenser vores frihed og vores demokrati.Så bare kom an, alle I misogyne og formørkede imamer og frygtsomme politikere fra vores egen såkaldte elite. Arbejdet kalder, Firoozeh Bazrafkan har vist jer vores traek. Nu er det jeres tur: Se, om I kan lovgive jer ud af det!

Hit med et nyt forbud!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark