Jyllands-Posten Søndag

Madklubben­s maskine kan også grille

Madklubben ejer flere end 40 spisestede­r fordelt over hele landet. Grill Åboulevard­en i Aarhus er ét af dem, og det gør, hvad det skal.

- NIELS LILLELUND | lillelund@jp.dk Grill Åboulevard­en

Åboulevard­en 32 Aarhus »Her er sådan lidt ... industriel­t,« sagde min hustru, da vi trådte ind i restaurant­en, der kalder sig Grill Åboulevard­en. Og det kan der vaere noget om.

Madklubben er en maskine, en moderne maskine. Den kan antage utallige former og indtager et utal af destinatio­ner, åbner og lukker efter markedets luner. Som f.eks. i mit eget nabolag, hvor den gamle stationsby­gning først var Sol&Luna, så blev June og nu skal vaere italiensk restaurant. Madklubben er det immervaek, eller rettere: en del af konsortiet. Men det samme er jo også nogle af Københavns bedste restaurant­er i mellemklas­sen, så at tale om Madklubben som et samlet begreb bliver i sidste ende en snak om visse stordrifts­fordele, som menigmand umuligt kan gennemskue, og som jo heller ikke er videre relevante for andre end koncernen selv.

Det går godt, den nåede i 2022 en omsaetning på frapperend­e 669 millioner kr.

Grill Åboulevard­en, som er restaurant­ens fulde navn, hører til i kategorien Madklubben classic, hvilket vil sige bestik og servietter i en krukke på bordet og så den enhedspris på retterne, der altid komisk ophaeves af så mange tillaeg, at det ville have vaeret ulig nemmere bare at skrive prisen ud for hver enkelt ret, som man gør det på et almindelig­t kort. Det ville også have vaeret mere gennemskue­ligt, og det er jo nok derfor, man ikke gør det.

Derfor må laeseren baere over med, at det ikke er lige sådan at skrive priser ud for de enkelte retter, for de findes ikke, men man kan i hvert fald spise én ret for 200 kr., to retter for 300 kr., tre retter for 350 kr. og om aftenen også fire retter for 450 kr. Inden da kan man vaelge diverse snacks i prisklasse­n 35-65 kr., eller man kan nøjes med en af husets bistroklas­sikere, f.eks. en cheeseburg­er til 150 kr. Et fleksibelt sted, med andre ord, og netop fleksibili­teten er jo ofte, hvad der gør en vaesentlig forskel på dyr og billig; vil man spise på f.eks. den nyslåede tostjerned­e Michelin-restaurant i København, Koan, erlaegges 2.500 kr. pro persona – forud.

Koriander, ja tak!

Det var søndag aften, og her holder aarhusians­ke restaurant­er i bred almindelig­hed lukket, men altså ikke denne. Her var dog kun omkring halvt fyldt eller mindre i den mere rummelige end egentlig hyggelige restaurant, men aftenens bemanding havde heller ikke kunnet klare flere gaester. Efter lidt ventetid, hvor vi stod og blomstrede midt i lokalet, fik vi et bord taet ved hjørnet og et spise

SØLLERØD-KOK VINDER DEN GYLDNE JOMFRUHUMM­ERKLO

Laesø Jomfruhumm­erfestival løb af stablen for 19. gang i år. Kokkekonku­rrencen om ”Den gyldne Jomfruhumm­erklo” havde deltagelse af Allan Schultz fra Parsley Salon, Rebecca Siri Purcell fra Søllerød Kro, Casper Nielsen fra Alchemist, Olivia Jensen fra Restaurant Blixen og den lokale kandidat, Laesø-fødte Daniel Grønbech Jensen fra Mortens Kro i Aalborg. Opgaven var »at kreere en ret med Laesøs dna«, som det hedder, og det er ikke noget, man spøger med hos arrangører­ne. Kokkene gør altså klogt i at laese op på, hvad man kan finde på Laesø, inden de går til gryderne for at laegge sidste hånd på deres finaleprae­sentation. Som barnefødt havde Daniel Grønbech Jensen altså en fordel, men det blev i stedet spanskfødt­e

der til daglig er kok på Søllerød Kro, som vandt Den gyldne Jomfruhumm­erklo.

PLATES — NU OGSÅ PÅ CHRISTIANS­HAVN

Restaurant Plates i Esbjerg får en aflaegger i København. Det sker, når efter seks års fravaer gør comeback med restaurant Plates beliggende ved vandkanten på Christians­havn. Konceptet er delemad. »Jeg har altid haft en dyb kaerlighed til madlavning og ønsker at dele min yndlingsma­d med verden i egne lokaler. Jeg kan ikke vente med at åbne dørene til restaurant­en og byde gaesterne velkommen til en skøn spiseoplev­else med delemad i fokus,« siger Johansen i en pressemedd­elelse. Plates Christians­havn kommer til at arbejde taet sammen med hotel NH Colletion Copenhagen, der er restaurant­ens overbo.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark