Jyllands-Posten Søndag

UNGARSKE VINE PÅ DANSKE HYLDER:

- OREMUS OREMUS ROYAL TOKAJI SAUSKA LAJVER GRAND TOKAJ SIPOS

Late harvest 2020

Tokaji

Pris: 220 kr., forhandler: Sigurd Müller

Sprød, sommerfris­k med en rask, pirrende citrus note. Laeskende, om end ikke voldsomt dyb.

Furmint

Petracs

Tokaji Furmint 2019

Pris: 650 kr., forhandler: Sigurd Müller Husets ambitiøse topvin, og den smager da også virkelig godt. Kan bedst beskrives som et taenkt mix af stor, hvid bourgogne og ditto riesling, for her er syre, mineralske noter, men også en smøragtig fedme og en generøs dybde med en let røget eftersmag. Meget ung og sprød.

Hárslevelu

Betsek

Tokaj 2019

180 kr., forhandler: KK Wine

Tør, elegant, mineralsk med en let røget note og en mere end nydelig praecision.

Furmint

Birsalmas Tokaj 2019

Pris: 270 kr., forhandler: Winen

Sødlig tone. Rig, mineralsk, ganske spaendstig. Paen laengde.

ST. ANDREA

Örôkke

Egri Cuvée Superior 2019

Pris: 150 kr., forhandler: ungarskevi­ne.dk

Frisk citrusnaes­e. Teksturen er cremet, generøs. Smagen mineralsk, men med en vis bredde, spaendstig balance, meget let røget, gennemgåen­de citrus, forfrisken­de stil. Confit citron og en forfrisken­de let, pirrende bitterhed. Nydelig balance.

Incognito

Ungarn 2022

Pris: 90 kr. (v/ 6 fl.), forhandler: Winen Under skruelåg. Liflig vin. Ganske, ganske let rosa. Frisk syre, sprød mineralite­t, diskret, pirrende baersødme. Udpraeget aperitif. Fra Pannon-regionen, naermere betegnet Szekszár. Vi runder op til fem stjerner.

Dry Furmint

Tokaji 2021

Pris: 95 kr., forhandler: Ungarske vine Pinagtigt ung. Gaerrester og stram syre i naesen, citrus, graes. Smagen intens, syrerig med gennemgåen­de citrusnote i en stil, der kan minde om ganske ung riesling. Forfrisken­de og stram, nydeligt balanceret. Under skruelåg.

Badacsony 2020

Pris: 159 kr., forhandler: Winen

Druen er olaszrizli­ng som direkte oversat skulle betyde italiensk riesling. Det er den mest udbredte druesort i Ungarn, men den har ikke noget med riesling at gøre, om end den er identisk med østrigske welschries­ling. Smagen kunne nu godt minde en del om riesling, også i denne relativt (!) fyldige variant, der baerer på en del frugt. Mild og blød med mere end et strejf af sødme.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark