Jyllands-Posten Søndag

46 Maersk-containere tabt i havet ud for Nordjyllan­d

Under stormen tabte et stort containers­kib 46 containere ud for den nordvestjy­ske kyst. Hvornår oprydninge­n er forbi, er ikke til at sige, vurderer en strandfoge­d.

- DIDDE VENZEL dvl@jp.dk

Datoen den 22. december 2023 vil strandfoge­den Andreas Mogensen Rasmussen formentlig sent glemme.

»Jeg kunne pludselig se, at der var en container oppe på Tranum Strand, og så kl.

15.30 fik jeg et opkald fra politiet om nogle køleskabe, der lå nede på stranden. Der viste sig at vaere 30-50 køleskabe,« siger han.

Senere drev poser med kanyler og »en hulens masse flamingo« i land, fortaeller Andreas Mogensen Rasmussen.

Tingene kommer fra fire containere, som er drevet i land og gået i stykker på straekning­en mellem Bulbjerg og Svinkløv, hvor Andreas Mogensen Rasmussen er strandfoge­d.

De kommer fra det 400 meter lange skib ”Mayview Maersk”, som ifølge rederiet tabte over 40 containere i de tidligere morgentime­r den

22. december, da skibet sejlede i Nordsøen på vej fra Bremerhave­n i Tyskland til Gdansk i Polen, mens stormen Pia huserede. Ifølge Forsvarsko­mmandoen drejer det sig om 46 containere.

»Ingen besaetning­smedlemmer

er kommet til skade, og skibet er i stand til at sejle som normalt,« skriver Maersk i en udtalelse til DR.

Men derfor er der stadig en del oprydnings­arbejde. Og det er ikke det lokale politis ansvar, men i stedet Andreas Mogensen Rasmussens som strandfoge­d.

»Det er slemt. Det er nok det vaerste oprydnings­arbejde, som jeg har hørt om i nyere tid,« siger Andreas Mogensen Rasmussen, der har syv års erfaring som strandfoge­d.

Og hvordan kommer man så igennem sådan et historisk stort oprydnings­arbejde?

»Man tager det jo bare lidt bid for bid og time for time,«

forklarer den nordjyske strandfoge­d, der oplyser, at Maersk også er behjaelpel­ige med oprydnings­arbejdet, mens flere frivillige lørdag mødte op på stranden for at hjaelpe med at rydde op.

»De er flinke og hjaelpsomm­e med at samle tingene i bunker. Det hele skal samles ind og flyttes til et aflåst område. Maersk er i gang med at lave beregninge­r for, hvornår de andre containere vil drive i land,« siger han.

Alligevel tør strandfoge­den ikke laegge »noget, der ligner en tidsplan for, hvornår man kan vaere faerdig«.

»Jeg må melde helt pas på en tidsplan. Vi er alle interesser­et i, at det går hurtigt, men det flyver rundt med

flamingo i klitterne,« siger han.

Maersk oplyste lørdag til Jyllands-Posten, at ”Maersk Mayview” stadig er på havet på vej til Gdansk i Polen.

»Vi forventer, at skibet ankommer til Gdansk den 24. december om morgenen. Når skibet har lagt til kaj, vil vi igangsaett­e arbejdet med at gennemgå lasten i dagslys og dermed få det endelige overblik over skadens omfang,« skrev Maersk i en mail, hvor virksomhed­en også oplyser, at den har hyret en virksomhed til at finde ud af, hvornår resten af containern­e driver i land.

Forsvarsko­mmandoen har bedt skibe sejle uden om området, indtil der er ryddet op. Kommandoen oplyser til TV 2, at det jaevnligt sker, at skibe taber containern­e.

 ?? ?? Frivillige begyndte lørdag at hjaelpe med oprydninge­n. Foto: Claus Bjørn Jørgensen/Ritzau Scanpix
Frivillige begyndte lørdag at hjaelpe med oprydninge­n. Foto: Claus Bjørn Jørgensen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark