Jyllands-Posten Søndag

VAEGTTAB, QUIZ, DIALEKTER OG EN FLOK KUNSTNERE

-

»Folk aner slet ikke, hvad de taler om. Hvis det var så nemt at tabe sig, havde jeg ikke slaebt rundt på min overvaegt og følt mig som en fedtklump i årtier.« Sådan siger den 53-årige Charlotte Bugge Andersen. Hendes vaegttabsh­istorie er lang og voldsom. Den har hun sagt ja til at dele med journalist­erne Tea Krogh Sørensen og Morten Pihl. For hun er frustreret over den fatshaming, den nedgørelse og bedreviden­hed, som hun oplever, at hun og andre overvaegti­ge i denne tid bliver mødt med. Efter at have vaeret på utallige slankekure fik hun endelig den hjaelp, som hun havde behov for, da den nye vaegttabsm­edicin Wegovy kom på markedet. Nu ligger hendes vaegt stabilt omkring 67-68 kilo. Tidligere vejede hun op til 140 kilo.

Sangeren og sangskrive­ren

Rikke Thomsen har tidligere skrevet og sunget sine sange på engelsk, men hun er nu gået en utradition­el vej ved at bruge sin egns modersmål. Med sønderjysk føler hun, at hun rammer hårdere. Hun kommer taettere på det, hun synger om, og der er kortere vej til de store følelser. Det maerker publikum, og det maerker hun selv, når hun synger sine sange, fortaeller hun til journalist Kasper Schütt-Jensen. Det sker i et interview, der i høj grad kredser om, hvor svaer julen kan vaere, når man kommer fra en familie i opbrud.

Journalist Jette Aaes og fotograf Joachim Ladefoged har vaeret en tur i Syditalien for at besøge de seks kunstnere, der deltager i DR's utradition­elle reality-tv-serie "Kunstnerko­lonien", der har premiere i juledagene. Folkene bag erkender, at finkultur og reality-tv normalt ikke umiddelbar­t klinger i samme dur. Men ”Kunstnerko­lonien”, der nu kører på fjerde saeson, har faktisk vist sig at vaere et ret holdbart koncept.

Og så skal der gaettes, skal der. I dette julenummer har vi nemlig vores traditione­lle nytårsquiz med 25 spørgsmål til året, der kommer. F.eks., om Danmark vinder tre guldmedalj­er ved OL i Paris. Og så bringer vi navnene på årets tre dygtige vindere.

 ?? ?? PETER ROSENDAL, Redaktør
PETER ROSENDAL, Redaktør

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark