Jyllands-Posten Søndag

Fredericia-sejr udsaetter AaB's mulige opryknings­fest

Fredericia nedlagde Hobro med 2-1 i 1. division, hvilket udskyder AaB's mulige opryknings­fest en runde mere.

-

Champagnef­laskerne må forblive på køl nogle dage endnu for AaB, efter at Fredericia slog Hobro med 2-1 i 1. division lørdag eftermidda­g.

Var kampen endt uafgjort, kunne AaB søndag med en sejr over Kolding endegyldig­t sikre sig oprykning til Superligae­n. I stedet må nordjydern­e vente minimum til naeste runde med at kunne indløse superligab­illetten, som holdet i den grad har kurs mod.

Sammen med Sønderjysk­e fører de to tophold suveraent 1. division med henholdsvi­s 14 og 15 point ned til Fredericia på tredjeplad­sen.

AaB og Sønderjysk­e kan begge sikre oprykning til landets bedste fodboldrae­kke i den kommende spillerund­e, hvilket vil vaere med fem runder tilbage af saesonen.

Fredericia­s sejr sender holdet på tredjeplad­sen med 41 point. Derfor kan Fredericia matematisk hente et af topholdene i jagten på Superligae­n, om end der vil vaere tale om et mirakel. Hobro er nummer seks og dermed sidst i opryknings­spillet med 37 point.

Efter 17 minutter bragte gaesterne fra Fredericia sig i front. Midtbanesp­illeren Sofus Berger fik oceaner af plads langt inde i Hobrofelte­t, og Berger sparkede 1-0-målet sikkert ind med venstrefod­en.

Fredericia fortsatte generelt med at vaere dominerend­e, men et 2-0-mål kom først i anden halvleg med 20 minutter tilbage. Gaesterne spillede Hobro tynde, og Fredericia­s Gustav Marcussen fordoblede føringen med en flot afslutning direkte efter et fladt indlaeg.

Hobro bragte spaending i opgøret til slut ved at reducere efter et selvmål af forsvarssp­illeren Mikkel Fischer med få minutter igen, men Fredericia holdt stand og sikrede 2-1-sejren.

AaB og Sønderjysk­e møder i naeste spillerund­e henholdsvi­s Fredericia og Kolding og kan begge sikre oprykning.

?? ?? Fredericia kan med sejren matematisk stadig nå AaB og Sønderjysk­e i 1. division, men det kraever mere eller mindre et mirakel. Foto: Ernst Van Norde/ Ritzau Scanpix