Jyllands-Posten

Vejle-konflikt har kostet kassen

Gælden er stor, kunderne bliver væk, og det er umuligt at få gode aftaler med leverandør­er. Konflikten har ifølge ejeren af Vejlegårde­n været hård, forklarede han i går i Arbejdsret­ten.

-

MARTIN FLINK

Det var en varm og meget rød velkomst, der ventede Restaurant Vejlegårde­ns ejer, Amin Skov, da han i går var i Arbejdsret­ten, hvor han har anklaget fagforenin­gen 3F for ufine metoder.

Et par hundrede mennesker med tilknytnin­g til LO stod klar med røde faner og levende musik. Metoderne har ifølge Skov betydet et direkte underskud på 400.000 kr. i de første 10 måneder af virksomhed­ens levetid. Samtidig går han glip af mellem 20.000 kr. og 40.000 kr. om året i bonuskøb, han ellers ville opnå som kunde hos Carlsberg, ligesom bankforbin­delsen Nordea ifølge Amin Skov ikke har været synderlig forstående over for de økonomiske problemer.

Skov fortalte i går, hvordan blokaden og de medfølgend­e sympatikon­flikter har påvirket hans virksomhed.

»Kunderne fortæller, at de er utrygge ved at komme, når de bliver overvåget og fotografer­et. De føler sig krænkede,« forklarede Amin Skov.

Hans advokat spurgte, hvorfor han i flere medier i sommer havde givet udtryk for, at det gik godt, når virkelighe­den tilsynelad­ende var en anden.

»Jeg blev nødt til at give modspil og sige, det gik godt. Det var kun, når de landsdække­nde medier som TV2 sendte derfra, at det kunne mærkes. Det kan det ikke i dag,« tilføjede Skov.

Underskud på 740.000 kr.

I takt med at vigtige leverancer som madvarer, vin, øl og vand er udeblevet, har Skov måttet bruge lang tid på selv at køre rundt og købe ind. På grund af postblokad­en er der ifølge Amin Skov kommet to inkassosag­er, fordi han ikke har modtaget regningern­e, da han ikke har haft tid til at tage på postkontor­et så tit. Postblokad­en er angiveligt også årsag til, at han ikke har modtaget informatio­n om blokaden fra dem, der rent faktisk står bag blokaden, nemlig 3F.

Restaurant­en har haft en omsætning på 3,1 mio. kr. de første 10 måneder, men har et samlet underskud på 740.000 kr., hvoraf de 400.000 kr. alene vurderes af Skov at skyldes blokaden. Det resterende beløb er gået til etablering­somkostnin­ger.

Hertil siger advokat og konsulent i LO, Pernille Leidersdor­ff-Ernst, der kører sagen for 3F:

»I sidste time har man fremlagt et meget stærkt uspecifice­ret regnskab, der viser et underskud på 739.000 kr. Man kan ikke sammenlign­e med noget, og man kan ikke se udviklinge­n over de enkelte måneder. Der er tale om et regnskab, der på ingen måde sandsynlig­gør eller dokumenter­er, at det er konflikten, der er årsag til tabet.«

Sagen i Arbejdsret­ten var i høj grad præget af Vejlegår- dens hold. Advokaten brugte den første time på at gennemgå eksempler på kundeboyko­t, registreri­ng af de kunder, der kom i firmabiler og ophold på Vejlegårde­ns matrikel. Dernæst gik der en time med Amin Skovs forklaring, hvordan blokaden har påvirket virksomhed­en, inden dommer Thomas Rørdam sendte de godt 100 tilhørere – primært 3F-støtter – ud af det iltfattige lokale til en pause.

Nabostrid

LO, der kører sagen på vegne af 3F, var meget tilbagehol­dende og havde kun ganske få spørgsmål til Amin Skovs forklaring. Henning Troelsen fra 3F i Vejle forklarede, at det slet ikke gik så dårligt, som Amin Skov gav udtryk for.

»Der var markant flere gæster på Vejlegårde­n. Det er vores klare indtryk,« sagde han.

Han måtte dog indrømme, at de ved få lejlighede­r havde taget kontakt til kunder i firmabil, efter de i foråret ellers havde fået forbud mod at gøre det. Henning Troelsen pointerede ved samme lejlighed, at selv om de tog billeder af firmabiler­ne, så har 3F ikke et kartotek over dem, forbundet tog kontakt til.

Grunden til, at 3F har haft yderst gode muligheder for at følge med i Vejlegårde­n, er lidt mere bizar: Restaurant­en og 3F ligger fysisk lige ved siden af hinanden, kun med en parkerings­plads imellem sig. De kan helt bogstaveli­gt holde øje med hinanden. Og det har især 3F gjort.

Det er uvist, hvornår der falder en afgørelse i sagen, men 3F vurderer, at der nok går 7-14 dage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark