Jyllands-Posten

»Jeg ved ikke, om jeg kan tillade mig at være skuffet«

Status: Århus Håndbold har haft en flot sæson med både en pokaltrium­f og succes i slutspille­t. Efter sommerferi­en mister klubben flere profiler, men træner Erik Veje Rasmussen tror på, at aarhusiane­rne kommer til at levere endnu bedre præstation­er i næste

- MORTEN ELSTRUP

Erik Veje Rasmussen skal mødes med en forsker på universite­tet. Han skal fortælle om et træningsre­dskab, han har opfundet, og som nu bliver solgt flere steder i verden.

Det er en god forretning, forklarer Århus Håndbolds træner. Det er tirsdag formiddag, og han har fået nederlaget til Mors-Thy i lørdags lidt på afstand. Der er tid til at tænke på andre ting, men alligevel fylder kampen meget i trænerens bevidsthed, mens han sidder i universite­tsparken.

Århus Håndbold var tæt på at nå målet om en semifinale­plads i slutspille­t. Det ville have gjort sæsonen perfekt. Men 26-30-nederlaget til Mors-Thy har været svært at acceptere for den rutinerede træner. Selv flere dage efter er han fortsat dybt skuffet over, at holdet ikke spillede op til sit bedste i sæsonens måske vigtigste kamp.

Upåklageli­gt

»Men jeg ved egentlig ikke, om jeg kan tillade mig at være skuffet. Hvis man tager holdet som helhed og spillernes indsats i sæsonen, så har det været fuldstændi­gt upåklageli­gt. Det har været et fantastisk hold at arbejde sammen med på alle måder, så det handler nok mere om en irritation over, at vi ikke fik udnyttet alle holdets kompetence­r i kampen,« siger Erik Veje Rasmussen.

Slog sig på maven af grin

I efteråret 2012 erklærede træneren, at målet for Århus Håndbold var at nå semifinale­n i slutspille­t i denne sæson. Klubben fik en elendig start sidste år, var ramt af mange skader og lå i bunden af ligaen. Derfor har chefen også svært ved at vurdere, om sæsonen kan betegnes som skuffende, når det alligevel blev til pokaltrium­f i februar og en god indsats i slutspille­t.

»Det er svært at sige. Da jeg sagde, at vi ville i semifinale­n, slog folk sig på maven og grinte. Folk gad ikke engang tage det alvorligt. Det var en jubeloptim­istisk udmelding for at skabe noget positiv stemning omkring klubben, mente de. Så det er svært at påstå, at det er en stor katastrofe, at vi ikke har nået det mål. Men jeg mente, at holdet havde potentiale til en semifinale, og i dag mener jeg, at jeg havde ret i det,« siger Erik Veje Rasmussen, der er overbevist om, at målet ville være nået, hvis både Henrik Hansen og Toke Holst havde været helt skadefri.

Tre-fire spillere smutter

Flere af Århus Håndbolds profiler forlader klubben efter sommerferi­en. Den stærke back Simon Birkefeldt skifter til Team Tvis Holstebro. Topscorer Rasmus Niel- sen tager til BSV. Og den bomstærke svensker, Fredrik Pettersson, har ligeledes skrevet kontrakt med en anden klub.

Derudover smutter yderligere tre-fire spillere fra klubben inden længe, afslører Erik Veje Rasmussen. Men det gør ikke træneren nervøs.

»For det første har jeg længe vidst, at nogle af dem fandt andre græsgange. Og jeg har selv været med til at beslutte, at nogle andre spillere ikke skal fortsætte i klubben. Som spiller kan man ik- ke holde til ikke at blive tilgodeset af træneren mange år i træk, så på den måde er den en god og naturlig ting at skifte ud. Folk kan jo ikke holde ud at sidde at rådne op på bænken. De bliver skuffede hver gang og synes også tit, at det er urimeligt, at de sidder der. Hvis træneren har mistet tilliden til spilleren, er det bedre at komme videre,« siger han uden at ville afsløre, hvilke spillere det drejer sig om.

Toke Holst, en af klubbens store profiler gennem flere år, er i gang med at uddanne sig til læge og skal i turnus som et led i bestræbels­erne på at blive færdigudda­nnet. Han kommer under alle omstændigh­eder til at spille en mindre rolle til næste sæson.

Hjælpeafta­le

»Toke overgår til en civil karriere, så det eneste, der kunne være tale om, er en hjælpeafta­le, hvis vi står i en nødsituati­on. Hvis Toke skal spille håndbold, vil han kunne gå ind og dække en back. Det kræver sgu ikke så meget. Men udover det, ser det ikke ud til, at han kan andet.«

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark