Jyllands-Posten

Cannabis lovligt

-

Hos De Radikale efterlyser man en styrkelse af forsknings­delen i forslaget, og hos SF fastslår Jonas Dahl, at partiets udgangspun­kt er at stemme for, selv om man helst vil have lægerne med.

Når lande som Tyskland, Finland, Italien og Holland har åbnet op for en særlig udlevering­stilladels­e til de hollandske præparater, bør vi også gøre det, lyder det fra Enhedslist­ens ordfører, Stine Brix, der mener, at præparater­ne pga. den manglende dokumentat­ion skal betragtes som alternativ behandling, som patienten vælger på eget ansvar. Vil det ikke være et skred, hvis vi åbner for, at læger skal udskrive noget, som vi som samfund ikke vil tage ansvar for? »Ikke hvis vi betragter det som et medicinsk forsøg. Man laver også forsøg med andre præparater, som man ikke kender den fulde effekt af endnu,« siger Stine Brix.

Hos De Konservati­ve afviser fungerende ordfører Rasmus Jarlov forslaget blankt: May-Britt Kattrup, sundhedsor­dfører (LA)

»Vi er imod, at det pludselig er Folketinge­t og ikke Lægemiddel­styrelsen, der skal beslutte, om et lægemiddel skal tillades. Der skal ikke være politisk positiv særbehandl­ing af et produkt.« Skal vi ikke tage hensyn til de mange syge patienter, der i høj grad efterlyser disse produkter? »Det er netop det, vi gør ved at sikre, at lægemidler i Danmark skal have en ordentlig kvalitet.«

Også Venstre og Socialdemo­kraterne afviser forslaget:

»Vi må ikke spille hasard med patientsik­kerheden. Det matcher ikke den høje patientsik­kerhed, som vi normalt lægger ind i vores sundhedsvæ­sen, hvis vi skal have læger til at ordinere ikkegodken­dte lægemidler med en usikker effekt,« siger Flemming Møller Mortensen fra Socialdemo­kratiet.

Han ønsker i stedet mere forskning og at give flere patienter mulighed for at få de to godkendte cannabispr­odukter på markedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark