Jyllands-Posten

Socialdemo­krater: Nu skal EU træde i karakter

-

EU skal til at træde i karakter og finde løsninger på den store flygtninge- og migrantkri­se, der især siden august har raset i EU. Det mener de tyske socialdemo­krater, der holder partikongr­es i Tysklands hovedstad, Berlin.

»Enten står Europa sammen og handler solidarisk i en tid, hvor det er hårdt for hundredtus­inder, eller også hejses hegn og barrierer igen,« sagde Frank-Walter Steinmeier, Tysklands udenrigsmi­nister, i en tale til kongressen torsdag.

»Og så vil visionen om et forenet Europa smuldre,« tilføjede han.

Socialdemo­kraterne i SPD er i koalitions­regering med de konservati­ve i CDU, der ledes af Tysklands forbundska­nsler, Angela Merkel. CDU holder kongres fra på søndag, og også her ventes flygtninge-

Tyskland:

situatione­n at få stor opmærksomh­ed. Der er voksende kritik i CDU – og i store dele af Tyskland – af Merkel, fordi hun har åbnet Tyskland for flygtninge fra specielt Syrien. Tyskland har i år fået en million asylsøgere.

»Vi kan kun gennemføre en god integratio­n, hvis flygtninge­ne ikke længere kommer så hurtigt og ikke længere i så stort et tal. Vi må ikke være bange for at sige det,« sagde Malu Dreyer, ministerpr­æsident i delstaten Rheinland-Pfalz, på SPD-kongressen.

Hun opfordrede til at anerkende usikkerhed­en og bekymringe­n blandt mange borgere:

»De spørger sig selv, hvad de mange flygtninge vil betyde for dem. De spørger også, om deres arbejdspla­dser er i fare. Det skal vi tage alvorligt.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark