Jyllands-Posten

Dansk duo er blevet hærdet i Rumænien

I Rumænien lærer man at kæmpe lidt mere for tingene, fortæller dansk duo.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN

24 tekniske fejl, hvordan kan det lade sig gøre?

Et grimt nederlag til Ungarn udløser automatisk kritiske spørgsmål dagen derpå.

Dem var der mange af, da det danske landshold torsdag eftermidda­g mødte pressen.

»Jeg har prøvet det mange gange før, at ramme ind i sådan en kamp. Det handler om at tage det gode med og glemme alt andet,« siger landsholde­ts anfører, Line Jørgensen.

Der skal mere til at ryste hende. Selv om hun kun er 25 år, har hun allerede spillet 8 år på landsholde­t, debuten fik hun som 17-årig.

I det seneste halve år har hun fået nogle oplevelser, der har været med til at hærde hende endnu mere som håndboldsp­iller og menneske.

Efter trygge ophold i danske klubber som GOG, Odense og senest FC Midtjyllan­d valgte hun i sommer at flytte til Rumænien for at spille for klubben CSM Bucuresti. Hun er landet i en by, en klub og et land, hvor man skal kæmpe lidt ekstra for at klare sig.

Det giver noget at stå imod med, når journalist­erne vil vide, hvorfor der slet ikke blev sat en stopper for den ungarske profil Zita Szucsanszk­i, der scorede otte mål i første halvleg.

40 minutter fra kampen

Line Jørgensen er rolig. Fortæller, at landsholde­t brugte torsdag formiddag på at se 40 minutter fra kampen.

Danmark er klar til at rejse sig fredag aften imod Montenegro, lover hun.

Livet i Rumænien er en stor kontrast til de fine facilitete­r i Herning. 25 år Højre back Nuværende klub: CSM Bucuresti Tidligere klubber: GOG, BK Ydun, Odense, FCM

Maria Fisker

25 år Venstre fløj Nuværende klub: CSM Bucuresti Tidligere klubber: Viborg og Randers

Hun har lært at sætte mere pris på den danske samfundsmo­del og det danske sikkerheds­net.

»Man finder ud af, hvor godt vi har det i Danmark. Jeg var ude på et hospital i Bukarest, og der var to indgange. Hvis man går til højre, går man ind på det offentlige, hvor der er kø, hvis man går til venstre, får man hurtigere og bedre behandling, hvis man har penge. Vi har det godt i Danmark, og det lærer man at sætte pris på,« siger Line Jørgensen.

Håndboldmæ­ssigt er der ikke den store forskel på spillet, fordi klubben har en dansk træner i Kim Rasmussen, men uden for banen er der nye oplevelser.

»Nogle gange, når vi har tabt, er folk fra klubbens ledelse dukket op til evaluering af kampene. Så bliver det understreg­et, at det ikke er godt nok. Det ser man ikke i Danmark. Der bliver lagt et andet pres på os dernede. Udgangspun­ktet er, at man skal forvente det uventede,« siger Line Jørgensen.

Det er business

I Rumænien har hun fået følgeskab af en anden landsholds­spiller. Fløjspille­ren Maria Fisker er også rejst til Bukarest og CSM Bucuresti for at prøve noget nyt.

»Jeg har lært, at man skal bruge albuerne lidt mere for at komme frem og vise sit værd hele tiden for at få spilletid. Man kommer ingen steder, hvis man bare går og gemmer sig. Det er business. Man skal præstere, hvis man skal på holdet, og der er ingen, der tager dig i hånden, hvis man har det svært,« siger Maria Fisker.

Ingen mad, men røg

Generelt bliver spillerne ikke hjulpet så meget som i Danmark.

Mad efter udekampene bliver der ikke sørget for.

»Det går de ikke så højt op i. Jeg tror bare ikke, at de tænker så meget over det. Jeg er heller ikke sikker på, at vores rumænske spillere ville spise maden, hvis den var der. Det er deres kultur. Men jeg har brug for noget efter kampene, så jeg har selv en madpakke med,« siger Maria Fisker.

De rumænske spillere eller klubben går ikke så meget op i kosten. Enkelte har også en vane, som man efterhånde­n sjældent ser blandt elitesport­sudøvere.

»Der er nogle, der ryger på vores hold. Men det kommer jeg ikke til, det kan jeg godt love dig for,« siger Maria Fisker.

 ?? Foto: Jens Dresling/Polfoto ?? »Jeg har prøvet det mange gange før, at ramme ind i sådan en kamp. Det handler om at tage det gode med og glemme alt andet,« siger anfører Line Jørgensen.
Foto: Jens Dresling/Polfoto »Jeg har prøvet det mange gange før, at ramme ind i sådan en kamp. Det handler om at tage det gode med og glemme alt andet,« siger anfører Line Jørgensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark