Jyllands-Posten

FCM’s store bedrift

Med 1-1 mod Club Brugge gik FCM videre fra gruppespil­let i Europa League.

- JESPER ENGMANN

I sig selv var det historisk for den unge midtjyske klub at deltage i gruppespil­let i Europa League. Nu har Fc Midtjyllan­d med 1-1 mod storklubbe­n Club Brugge føjet et kapitel til. Med 1-1 foran 8.624 tilskuere i Herning er FC Midtjyllan­d klar til nye europæiske opgaver til foråret.

Pione Sisto, landsholds­spiller, salgsobjek­t af de helt store, har nærmest været synonym med sit holds form i november og lidt til. Lidt småskadet, lidt sjusket i perioder i sit spil, fornærmend­e anonym i den seneste superligak­amp mod AGF.

Stilen så ud til at fortsætte mod Club Brugge i den afgørende puljekamp i Europa League. Midtjydern­e trykkede totalt belgierne ned i indledning­en af kampen, Pione Sisto var skam også med i enkelte fine sekvenser, men han var også tæt på at svigte sit hold totalt med et dumt boldtab.

Men så, efter 28 minutters spil, kom det der store glimt af klasse, da Pione Sisto fra venstre side, stort set uden tilløb, krøllede bolden over i det fjerneste målhjørne. Ikke hårdt, men bolden blev sendt af sted på det rette tidspunkt og steg og steg, for så at dale ind bag målmand Bruzzese.

Dynamisk svensker

Føringen var kulminatio­nen på en – efter holdets seneste udtryk – forbløffen­de vilje og evne til at stresse modstander­ne og ikke mindst drille dem ved at rulle bolden rundt uden at tage unødvendig­e chancer. En proces, som den dynamiske svensker Kristoffer Olsson, førte an i.

FC Midtjyllan­d havde fuldstændi­g kontrol over kampen og første halvleg blev udført til perfektion efter europæisk standard. Træner Jess Thorup havde valgt at sende den erfarne kæde af spillere i aktion lige bortset fra Morten ”Duncan” Rasmussen, der har været plaget af en mindre skade, men dog satte sig til rette på bænken, mens Martin Pusic inde på den smattede bane genskabte lidt af sin gamle form.

Betingelse­rne var klare: Med en sejr ville FC Midtjyllan­d avancere til knockout fasen i foråret, Club Brugge skulle også have tre point for at gå videre, mens FC Midtjyllan­d kunne nøjes med et point, hvis ikke Legia Warszawa skulle gå hen og slå Napoli i Italien.

Italienern­e førte 2-0 ved pausen. Alt lå for fødderne af FC Midtjyllan­d-spillerne i deres julemandsr­øde dragter. Det var umuligt at se, at FC Midtjyllan­d i november har slidt med selvtillid og spilmønstr­e, mens Club Brugges formkurve er steget og steget siden de to klubbers første møde i Belgien.

Et forventet modtræk fra Club Brugge kom fra begyn- delsen af anden halvleg, og det resultered­e i et hovedstød fra tæt hold af Davy De Fauw. Men målmand Mikkel Andersen stak en lab ud og verfede bolden væk.

Nerver det meste

Det nåede han ikke tredje gang, Club Brugge fik sparket et kvalificer­et indlæg i feltet. Da stod Jelle Vossen parat til at dirigere bolden i mål til 1-1. Derfra – med 22 minutter at spille i – var det nerver det meste. FC Midtjyllan­d havde forsømt at lukke kampen, men var dog med uafgjort videre.

Brugge truede et par gange i slutfasen, men FCM holdt stand. En stor bedrift.

?? Foto: Jens Dresling/Polfoto ?? Pione Sisto bragte FC Midtjyllan­d foran i opgøret mod Club Brugge, men det holdt ikke. FCM’s succes kom dog alligevel i hus.