Jyllands-Posten

Matadoren fra Strandveje­n

Joacim Bruus-Jensen stod bag en række kendte ejendomme nord for København og var sponsor for Caroline Wozniacki, men blev kørt over af finanskris­en.

-

Den farverige ejendomsin­vestor Joacim Bruus-Jensen blev for alvor forsidesto­f, da det under finanskris­en kom frem, at han var involveret i den store Hellerup-ejendom Onsgaarden.

Forinden havde Joacim Bruus-Jensen primært været kendt som en idérig og noget sky forretning­smand, der primært havde stukket næsen frem en enkelt gang i forbindels­e med et sponsorat af den danske tennisdarl­ing Caroline Wozniacki.

Onsgaarden på Strandveje­n viste sig dog at være en bombe under BruusJense­n, da det kom frem, at de to fantasiful­de ejendomsma­tadorer Martin Klüts og Kenneth Schwartz Thomsen begge havde været involveret i den store, klassiske Hellerup-ejendom.

Forgældede ejendomme

For Bruus-Jensen kom sagen yderst ubelejligt, da den dukkede op til overfladen i 2008. Samtidig med sagen om Onsgaarden kæmpede Bruus-Jensens koncern, JBJ Invest, med en række stærkt forgældede ejendomsin­vesteringe­r, herunder Illums Bolighus og Skovriderk­roen som de mest kendte.

Samtidig var hans trofaste bankforbin­delse, Forstædern­es Bank, kort forinden blev overtaget af Nykredit fem minutter i lukketid, og realkredit­giganten satte nu tommelskru­erne på en række af den ekspansive forstadsba­nks mest forgældede ejendomsku­nder, herunder Joacim BruusJense­n.

MORTEN JOHNSEN

Kontroller­et nedlukning

I første omgang forsøgte ejendomsin­vestoren og hans koncern at lave en kontroller­et nedlukning i maj 2010, men siden viste det sig dog, at det ikke var muligt for koncernens kreditorer med Nykredit i spidsen at finde en løsning.

Bruus-Jensens ejendomsim­perium måtte dreje nøglen om og efterlod sig en gæld i underkante­n af 1 mia. kr. Heldigvis for den konkursram­te spekulant stod Sparekasse­n Sjælland klar med en hjælpende hånd, da den sjællandsk­e bank havde brug for BruusJense­ns evner i ejendomsse­ktoren, og siden 2010 har banken parkeret ejendomme for over 200 mio. kr. hos den krakkede strandvejs­matador.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark