Jyllands-Posten

Aarhus Universite­tshospital er Danmarks bedste – igen

For ottende år i træk er Aarhus Universite­tshospital løbet med titlen som Danmarks bedste hospital.

- THOMAS AAGAARD

Hospitalsd­irektør Gert Sørensen er glad og stolt på sine medarbejde­res vegne på Aarhus Universite­tshospital. For ottende år i træk kan de nemlig sige, at de arbejder på Danmarks bedste hospital.

Nyhedsmaga­sinet Dagens Medicin har overrakt prisen til Aarhus Universite­tshospital efter at have analyseret alle tilgængeli­ge nationale data om kvaliteten af behandling­erne på landets sygehuse. Ud af de i alt 64 behandling­er, som hospitalet er blevet vurderet på, har Aarhus Universite­tshospital placeret sig som det bedste behandling­ssted inden for ni områder.

På andenplads­en i konkurrenc­en er Rigshospit­alet i København, Aalborg Universite­tshospital tog tredjeplad­sen, og Odense Universite­tshospital kom på fjerdeplad­sen.

»Vi skal huske, at der var tæt løb mellem de forskellig­e hospitaler. Men jeg tror, at vi vinder igen, fordi der blandt alle personaleg­rupper eksisterer en eller anden urkraft eller vilje til at gøre så god en indsats som muligt for patientern­e. Og så har vi et rigtig godt samarbejde med Aarhus Universite­t,« siger Gert Sørensen, der har været hospitalsd­irektør i Aarhus siden 2011.

Udfordring­erne venter

Det seneste år er Region Midtjyllan­d blevet pålagt massive besparelse­r, og det har også ramt Aarhus Universite­tshospital, der bl.a. har måttet lukke sin fertilitet­skli- nik. Derfor er Gert Sørensen også ekstra tilfreds denne torsdag.

»Der er besparelse­r over hele regionen og herunder også i Aarhus. Men det, jeg hæfter mig mest ved i den sammenhæng, er, at på trods af besparelse­rne, har vi kunnet fastholde fokus på det, vi er her for; nemlig at hjælpe vores patienter,« siger han.

Nu bliver udfordring­en at fastholde førsteplad­sen, mens Aarhus Universite­tshospital begynder at overtage Det Nye Universite­tshospital i Skejby, DNU. I forbindels­e med omlægninge­n skal Aarhus Universite­tshospital levere en effektivis­ering svarende til 8 pct. af driftsbudg­ettet. Det kommer til at betyde færre senge, flere ambulante patienter og færre ansatte, forklarer Gert Sørensen.

»Det kommer til at række ind i alle dele af hospitalet­s Danmarks bedste Aarhus Universite­tshospital fik førsteplad­sen på ni områder: Geriatri Kræft i hjernen Livmoderkr­æft PCI-behandling Tre områder inden for hjerte-lunge-kar-kirurgi Kræft i lymfekirtl­erne Myelodyspl­astisk syndrom

NNNNNNNpra­ksis. Vores udfordring bliver at løse de effektivis­eringskrav og samtidig fastholde fokus på patientern­e,« siger han.

 ?? Foto: Rune Aarestrup Pedersen ?? Hjertekiru­rgisk afsnit 12 på Aarhus Universite­tshospital kom på førsteplad­sen i kombineret hjerteklap- og bypassoper­ation. På billedet Marianne N. Jensen (t.v.) og Lene Marie Schütt fra hjerteafde­lingen.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen Hjertekiru­rgisk afsnit 12 på Aarhus Universite­tshospital kom på førsteplad­sen i kombineret hjerteklap- og bypassoper­ation. På billedet Marianne N. Jensen (t.v.) og Lene Marie Schütt fra hjerteafde­lingen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark