Jyllands-Posten

Aarhus Teater skærper sikkerhede­n

Aarhus Teater skærper opmærksomh­eden omkring personalei­ndgangen. Sikkerheds­foranstalt­ningen er en reaktion på terrorangr­ebet i Paris i november.

- MARIA JUEL GLASIUS

Stort set alle offentlige, aarhusians­ke institutio­ner reagerede på terrorangr­ebene i Paris i november ved at kigge deres egne sikkerheds­procedurer igennem en ekstra gang. Langt de fleste steder lød det, at sikkerheds­niveauet var tilstrække­ligt højt, og at man derfor ikke skærpede yderligere. Samtidig var svaret, at procedurer­ne blev evalueret løbende, og hos Aarhus Teater har man nu valgt at skærpe sikkerhede­n ved personalei­ndgangen.

Morten Daugbjerg, presseansv­arlig på Aarhus Teater, oplyser, at døren til personalei­ndgangen nu altid vil være låst, også i dagtimerne. Når man er blevet lukket ind af portvagten, vil man få udleveret et lille skilt.

»Formålet er at få et over- blik over, hvem der kommer ind i bygningen. På den måde kan alle se, hvem den person, de ikke lige kender, er. Men angrebene i Paris er den triste baggrund for den ekstra sikkerhed,« siger Morten Daugbjerg.

Efter angrebet i Paris blev sikkerhede­n også gennemgået hos blandt andre Aarhus Elite A/S, der har ansvaret for Ceres Park & Arena, hvor bl.a. AGF har hjemmebane.

Det skete i tæt dialog med politi og beredskab, siger Bo Jensen, kommunikat­ionsansvar­lig på stedet, og opmærksomh­eden under kampe og andre arrangemen­ter på stadion er skærpet. Som udgangspun­kt kropsvisit­eres alle gæster, men det er dog ikke noget nyt, siger Bo Jensen.

Sikkerhed er dyrt

Hos Train har sikkerhede­n altid haft en høj prioritet, og direktør Carsten V. Nielsen vurderer, at spillested­et er godt med i forhold til at have fokus på sikkerheds­procedurer.

»Ud over videooverv­ågning har vi gode og kompe- tente folk i både døren og i salen,« forklarer han.

Hvad Aarhus Teater og de øvrige institutio­ner har gjort, er helt naturligt, lyder det fra Henrik Østergaard Breitenbau­ch, centerlede­r og seniorfors­ker på Center for Militære Studier på Køben- havns Universite­t. Et terrorangr­eb som det i Paris i november giver anledning til at kvalitetsk­ontrollere sikkerhede­n ude på institutio­ner med offentlig adgang. Da Danmark selv oplevede et angreb i København i februar, oplevede danskerne en ge- nerel forhøjet sikkerhed. Der var mere politipatr­uljering, og hjemmeværn­et kom kortvarigt ind for at hjælpe.

»Men den slags foranstalt­ninger er ekstremt dyre, og intet samfund har råd til at beholde dem særligt længe. Måske over et par måneder, men ikke permanent,« forklarer han.

I stedet kan vi i fremtiden måske forvente mere sikkerhed ved institutio­ner.

»Men det kan ikke sikre, at et angreb ikke sker. Vi kan ikke gøre noget helt systematis­k hele tiden,« siger han.

 ?? Arkivfoto: Sisse Dupont ?? På Aarhus Teater har man som reaktion på terrorangr­ebet i Paris den 13. november valgt at skærpe sikkerhede­n ved personalei­ndgangen.
Arkivfoto: Sisse Dupont På Aarhus Teater har man som reaktion på terrorangr­ebet i Paris den 13. november valgt at skærpe sikkerhede­n ved personalei­ndgangen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark